TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 1985, H. N. Adventista Egyház. „A gonosz lelkek munkája” c. fejezet, 455-460. o.

„Az emberi szem számára láthatatlan harc dúl. Az Úr serege a harcmezőn van, és az emberek megmentésén fáradozik. Sátán sem tétlenkedik, seregeivel minden lehetséges módon igyekszik megtéveszteni és pusztítani… A csata nap nap után folytatódik. Ha szemünk megnyílhatna és láthatnánk a jó és a gonosz erők tevékenységét, nem lenne felületesség, hiábavalóság, nevetgélés és viccelődés. Ha mindenki felöltené Isten teljes fegyverzetét és derekasan vívná az Úr harcát, olyan győzelmeket aratnánk, amelyek megremegtetnék a sötétség birodalmát” (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 6. köt. 41. o.).

„Mihelyt az ember Istennel való összhangra törekszik, azonnal tapasztalja, hogy a kereszt terhe továbbra is ránehezedik. A levegőbeli hatalmak, fejedelemségek és a gonosz szellemek azonnal készek harcolni azok ellen, akik engedelmeskedni akarnak a menny törvényeinek. Ezért az üldözések – szomorúság helyett – örömére szolgáljanak Krisztus tanítványainak, mert ezek legfőbb bizonyítékai, hogy Mesterük lábnyomában haladnak” (Ellen G. White: Gondolatok a Hegyibeszédről. 20. kiad. Élet és egészség kiadás. 34. o.)!

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Vizsgáljuk meg alaposabban Zsid 2:14-15 verseit! Itt egyértelműen arról olvashatunk, hogy a halál rabságban tart. Figyeljük meg azt is, hogy a vers a haláltól való félelmünket is hangsúlyozza. Miért félünk annyira a haláltól? Miként tart rabságban ez az érzés, amint az idézett szöveg utal is rá? Hogyan tekintsen az elmúlásra a Krisztusban szabaddá vált keresztény?

2) Van, aki buta babonaságnak tartja a démoni erők létezésének gondolatát, másoknak pedig az egész életére rányomja a bélyegét az ilyen erőktől való félelem. Keresztényként hogyan találhatjuk meg a helyes egyensúlyt aközött, hogy egyrészt tisztán látjuk e hatalmak valóságát, ugyanakkor tudatában vagyunk annak, amire Krisztus révén számíthatunk az ellenük való küzdelemben?

3) Milyen példákat említhetünk arra, hogy gonosz erők irányítanak vagy befolyásolnak különféle világi hatalmakat?

4) Hogyan segít a nagy küzdelem világképe megérteni azt, hogy még mindig, Krisztusnak a kereszten aratott győzelme után is létezik gonoszság?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 4. negyedév

Növekedés Krisztusban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: