A PROBLÉMA KÖRE

Mivel a bűn okozta problémát Isten a megváltással oldja meg, a bűn rontásának mértéke határozza meg a megoldás körét. Nem lehetne teljes a megoldás, ha nem tudná orvosolni a bajt, bármilyen nagy is az.

Mit tudhatunk meg az alábbi igékből a bűn problémájának mértékéről? Hogyan tapasztaltuk mi magunk, ill. láttuk a környezetünkben mindannak a valóságát, amit az alábbi bibliaszövegek kifejeznek?

Zsolt 59:3

Ézs 5:23

Jer 17:9

Jn 2:25

Róm 5:12

2Thessz 2:10

Jak 5:1-7

Ugyan ki ne ismerné mélységében, saját, fájdalmas tapasztalatából a bűn szörnyűségét?! Az életünk minden pillanatát a bűn és következményei között töltjük. Bolygónkon bizonyos fokig (óriási mértékben) a bűn valósága uralja az emberi lét minden területét. Az emberiségre gyakorolt hatása a politikától az emberi szív legmélyéig tapasztalható. Rontása olyan rettenetes, hogy ha Isten nem adna megoldást, a helyzet reménytelen volna. Hálásak lehetünk ezért a megoldásért, a megváltási tervért, aminek a célja, hogy az Úr örökre leszámoljon a bűn okozta problémával!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: