Megváltás – az egyetlen megoldás

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Jeremiás 17:9; Lukács 7:47; János 2:25;

Apostolok cselekedetei 2:37; Róma 3:19-24; Efézus 2:1-5;

Titusz 1:1-2

„Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Jn 3:16).

KULCSGONDOLAT: A bűn hatalmas probléma. Hálásak lehetünk Istennek a megoldásért, ami még annál is hatalmasabb!

A „bűn problémája” kifejezés arra a válságra utal, amit Ádám és Éva bűnesete okozott az Éden kertjében. Ennek nyomán indult el a földön a jó és a gonosz közötti nagy küzdelem. E harc során Isten megállítja, majd végérvényesen eltörli a bűn veszedelmes hatásait, de nemcsak a földön, hanem az egész teremtett világon. A megváltás tana foglalja össze, mit tesz Isten azért, hogy megmentse a világmindenséget a bűn pusztító következményeitől. Ez a harc ugyan a földön dúl – legalábbis ami ebből az üdvösségünket érinti –, de a nagy küzdelem elve bemutatja, hogy kérdésköre valójában az egész világegyetemre kihat.

A megváltás tana elsősorban Istenről és megmentő tevékenységéről szól, de az embernek is fontos a szerepe. Igen, Isten valóban páratlan módon gondoskodott az emberiség megváltásáról, ám a mi részünk is döntő. A kérdés: Hogyan fogadjuk, amit felkínál az Úr? Valóban attól függ az ember örök sorsa, hogy erre mit válaszol.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 4. negyedév

Növekedés Krisztusban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: