TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó. „A teremtés” c. fejezet, 18-25. o.

„Kezdetben Isten az embert a maga képmására teremtette. Az ember tökéletes összhangban élt a természettel és Isten törvényével. Az igazságosság elvei szívébe voltak írva. A bűn azonban elidegenítette Alkotójától. Már nem tükrözte Isten képmását. Szíve harcban állt Isten törvényének elveivel. »A test gondolata ellenségeskedés Isten ellen; minthogy az Isten törvényének nem engedelmeskedik, mert nem is teheti« (Róm 8:7). De »úgy szerette Isten e világot, hogy az Ő egyszülött Fiát adta«, hogy az ember megbékülhessen Istennel, és Krisztus érdemei által újra összhangba kerüljön Alkotójával. Az emberi szívnek Isten kegyelme által meg kell újulnia; felülről új életet kell kapnia. Ez a változás: az újjászületés, amely nélkül – mondja Jézus – az ember »nem láthatja az Isten országát«” (Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 1985, H. N. Adventista Egyház. 416. o.).

„A nevelés célja: visszaállítani Isten képét a lélekben. Már kezdetben Isten az embert a saját képére teremtette. Felruházta nemes tulajdonságokkal, lelkivilága kiegyensúlyozott és lényének minden erői harmonikusak voltak. Isten e pompás ajándékait azonban összezilálta a bűnbeesés. A bűn elhalványította az Isten képét az emberben, sőt majdnem megsemmisítette azt. A megváltási tervet az Úr éppen azért adta, hogy ezt a képet helyreállítsa, és kegyelemidőt adjon az embernek” (Ellen G. White: Pátriárkák és próféták. Budapest, 1993, Advent Kiadó. 556. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Nézzük végig az Újszövetségben azokat a szövegeket, amelyek megemlítik Ádámot! Egyértelműnek mondható, hogy az újszövetségi írók valóságos személynek tartották Ádámot? Miért olyan fontos ezt azzal kapcsolatban megérteni, hogy kik vagyunk, hogyan kerültünk mostani helyzetünkbe és minek a reményét találjuk Jézusban?

2) Térjünk vissza ahhoz a gondolathoz, hogy Isten helyreállítja bennünk saját képét! Hogyan értsük ezt a betegségek, a gyengülés és a halál szorításában?

3) A két legalapvetőbb fizikai tanítás, a kvantumelmélet és a relativitáselmélet éppen ellentmond egymásnak. Ezek szerint mennyire legyünk óvatosak, amikor tényként akarnánk elfogadni valamit, csak azért, mert sokan tudományos állításnak tekintik?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 4. negyedév

Növekedés Krisztusban

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: