TEREMTŐNK JELLEGZETES TULAJDONSÁGAI

A Biblia kinyilatkoztat Istenről olyan igazságokat, amelyeket sehol másutt nem találhatunk meg. Ezek közé tartozik az is, hogy Ő a Teremtő. Valójában a Biblia elsőként azt jelenti ki Istenről, hogy Ő teremtette „az eget és a földet” (1Móz 1:1).

E szöveggel kapcsolatban az az egyik érdekesség, hogy a Biblia nem próbálja bizonygatni vagy kimutatni Isten létezését, hanem természetesnek veszi. A Szentírás sok tanítást közöl arról, hogy milyen Isten, főként ahogy a jelleme megmutatkozik a bűnössé lett emberiséggel való bánásmódjában. Ám egyáltalán nem igyekszik bizonyítani létezését, egyszerűen tényként közli.

Mit tudhatunk meg Róm 10:17 és Zsid 11:6 verséből Istenről, ill. arról, amit azért tesz, hogy tudomást szerezzünk létezéséről?

Isten létéről nem győzhetnek meg csupán észérvek. A Biblia azt tanítja, hogy úgy győződünk meg Isten létezéséről, hogy személyes tapasztalatot szerzünk vele, miközben a Szentlélek hat a szívünkre és az értelmünkre. Sok esetben az ember először elhiszi, hogy van Isten, és csak utána kezd logikus, elméleti alapot vetni a számára láthatatlan Istenbe vetett hitének.

Mit árulnak el 2Krón 6:18, Mal 3:6, Jak 1:17 és 1Jn 4:8, 16 versei Isten jellemzőiről? Még milyen tulajdonságairól olvashatunk az Igében?

Gondolkozzunk el Istennek azokról a tulajdonságairól, amelyeket a Szentírás bemutat! Ezek közül mennyit ismerhetnénk meg egyéb forrásokból, azaz a természet világából vagy személyes tapasztalatból? Válaszunk alapján mennyire fontos a Szentírás ahhoz, hogy igazán megismerjük az Urat?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: