ISTEN HARCOSA

„És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod” (1Móz 3:15). Hogyan mutatja be a nagy küzdelmet ez az igeszakasz?

Utalást találhatunk arra 1Móz 3:15 rejtélyes, a küzdelmet előrevetítő megfogalmazásában, hogy Isten milyen szabályokkal vesz részt a harcban. Láthatjuk, hogy a kígyó és az asszony között a földön éppen akkor kezdődött harc kibontakozásában már részt vesznek az eredeti szereplők követői is: az asszony „magva” és a kígyó „magva”. Mint tudjuk, amikor elérkezett az ideje, a küzdelem Sátán és az asszony férfi utóda, a názáreti Jézus közötti halásos összecsapásban tetőzött. Megsebesült ugyan Isten választott harcosa, Jézus, aki eljött az asszony nevében küzdeni, ám végül halálos csapást mért a kígyóra (a fejére taposva). A választott fegyver Jézus áldozata, az önzetlen szeretet tette volt.

Hogyan világítanak rá a következő szövegek, hogy milyen kérdések merültek fel a nagy küzdelemben? Miért kap az egészben központi szerepet a megváltási terv?

Vö. 1Móz 4:4 és Zsid 11:4 verseit!

Vö. 1Móz 12:3, 22:18 és Gal 3:16 verseit!

Vö. 2Móz 25:9 és Zsid 8:2 verseit!

Vö. Ézs 53:6 és Róm 5:8 verseit!

Mt 16:18; 18:16-20

Zsid 8:1-2


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: