A nagy küzdelem – alapvetés

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 1Mózes 3:15; Ézsaiás 14:4-21; 53:6;

Ezékiel 28:12-19; János 16:2; Róma 1:20-28; Jelenések 12:1-18

„És ellenségeskedést szerzek közötted és az asszony között, a te magod között, és az ő magva között: az neked fejedre tapos, te pedig annak sarkát mardosod” (1Móz 3:15).

KULCSGONDOLAT: A nagy küzdelem motívuma az a minden tanításon átívelő elv, ami összetartja a hetednapi adventista tanításokat.

Mondják, hogy a szükség a felfedezések anyja. Ebben az esetben az anya szó „forrást”, „hajtóerőt”, „alapot” jelent. Valaminek az igénye, szükségessége sarkallja tettekre az embert. Szükséges pl. a tiszta levegő, és ez az igényünk hajtja a nem szén-, ill. szénhidrogén-alapú energiaforrásokkal kapcsolatos kutatásokat.

A fizikai felfedezésekhez hasonlóan a hitrendszerekhez is kell alap, magyarázó elv.

A hetednapi adventisták 28 alapvető hitelvet fogadnak el. E hitelvek alapja a „nagy küzdelem” fogalma. A 28 hitelv mindegyike e kozmikus küzdelem valamely vetületét érinti. A negyedév során tanulmányozott tantételek a nagy küzdelem elvének hátterén érthetők a legjobban. A héten ennek az alapnak fogjuk néhány fontos pontját tanulmányozni.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: