TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Jézus vidáman és ügyesen végezte munkáját. Sok türelemre és lelkiségre van szükségünk ahhoz, hogy a Biblia vallását behozzuk az otthoni életbe és a munkahelyre, hogy elviseljük a világi ügyek okozta megterhelést, és mégis egyedül Isten dicsőségét tartsuk szem előtt. Krisztus ezen a ponton segít. Sohasem volt annyira elfoglalva a világi gondokkal, hogy ne lett volna ideje arra, hogy törődjön a mennyei dolgokkal. Szívének örömét gyakran zsoltárokkal és mennyei énekekkel fejezte ki. Názáret lakói gyakran hallották hangját, amint dicsérettel és hálával járult Isten elé. A mennyel éneke által tartotta a kapcsolatot. Ha társai a fárasztó munkáról panaszkodtak, a Megváltó ajkáról felszálló édes dallam felvidította őket. Úgy tűnt, hogy dicsérete elűzi a gonosz angyalokat, és mint a tömjén, jó illattal tölti be a környéket. Hallgatóinak gondolatait a földi élet terhéről a mennyei otthon felé irányította” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó, 52-53. o.).

„A test és lélek gyógyítására a hálás és dicsőítő lelkületnél nincs jobb orvosság. Éppoly kötelességünk leküzdeni a búskomorságot, az elégedetlen gondolatokat és érzéseket, mint imádkozni” (Ellen G. White: A Nagy Orvos lábnyomán. Budapest, 1998, Advent Kiadó. 175. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) A csoportban térjünk vissza a szerdai rész utolsó kérdéséhez! Két oldalról közelítsünk hozzá: Milyen hatása volt Ellen White-nak az egész egyházra? Szolgálata hogyan hatott egyéni életünkre?

2) Miként hat a gyülekezeti vezetéshez való viszonyunkra az, ahogy általában a kultúránk tekint a vezetőkre? A hatalmon lévők iránti tiszteletlenségre késztet vagy inkább túlzott behódolásra? Hogyan tartható helyes egyensúly?

3) Hogyan erősödhet gyülekezetünk a tagok jellemfejlődésének figyelésében? Milyen lelki vezetőképzés szükséges ehhez?

ÖSSZEFOGLALÁS: E heti szakaszunkban (1Thessz 5:12-28) Pál több kérdésről is szót ejt, de főként a gyülekezet lelki fejlődésére összpontosítja a figyelmet. A gyülekezet tagjai gondoskodjanak, törődjenek egymással, legyenek vidámak és hálásak. Fogadják nyitottan az új igazságot, különösen a prófétai igazságot, ugyanakkor az új gondolatok értékelését nagy gonddal, óvatosan végezzék. Az apostol mindenekelőtt arra szólítja a hívőket, hogy személyes életük minden részét maradéktalanul adják át Istennek, Jézus visszatérésére figyelve.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 3. negyedév

Pál első és második levele a thesszalonikaiakhoz

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: