TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Szükséges vigyázni. A saját szívünk is csalárd, bennünket is körülvesz az emberi gyarlóság és gyengeség, Sátán pedig eltökélte, hogy tönkretesz. Előfordul, hogy mi nem vigyázunk, de ellenségünk sosem tétlenkedik. Fáradhatatlan éberségére gondolva mi ne aludjunk, mint mások, hanem ’legyünk éberek és józanok’ (1Thessz 5:6)” (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 5. köt. 409. o.)!

„Néhányan úgy érzik, hogy mielőtt az Úr áldásaihoz joguk lehetne, először át kell menniük a vizsgán, és bizonyítaniuk kell Isten előtt, hogy már átalakultak. Pedig… Jézus örül annak, amikor úgy jövünk hozzá, ahogyan vagyunk: bűnös, gyámoltalan, rá támaszkodó gyermekeiként. Nem az éjszaka, a sötétség, hanem a világosság gyermekeinek valljuk magunkat. Van-e hát jogunk a hitetlenségre” (Szemelvények Ellen G. White írásaiból. 3. köt. Budapest, 2010, Advent Kiadó. 135. o.)?

„Magukat keresztényeknek vallók tömege… él a földön. Hitük csekély mértékben korlátozza azt, hogy kedvük szerint éljenek; noha állításuk szerint a világosság fiai, mégis sötétségben járnak, az éjszaka és a sötétség fiai” (Ellen G. White: Testimonies for the Church. 1. köt. 404. o.).

„A világ úgy él, mintha nem volna Isten: önző vállalkozásokba merül, pedig igen hamar tapasztalni fogja a hirtelen pusztulást, amelyből ki nem menekülhet… Tánc, tivornya, italozás, dohányzás, állati szenvedélyek kielégítése – s majd mint ökrök vitetnek a vágóhídra” (Ellen G. White: Evangelizálás. Budapest, 2007, Advent Irodalmi Műhely, Felfedezések Alapítvány. 19. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Vessük fel a csoportban: Vajon készen lennénk, ha Krisztus visszajönne holnap? Beszélgessünk a válaszokról és az indokokról!

2) Térjünk vissza a hétfői rész utolsó kérdéséhez! Hogyan tudatosíthatjuk magunkban az idő sürgetését úgy, hogy közben „normálisan” élünk a társadalomban?

ÖSSZEFOGLALÁS: 1Thessz 5:1-11 szakaszában Pál arra szólít, hogy valóban elkötelezetten készüljünk Jézus második adventjére. Az evangélium elfogadásával a világosság fiaivá válunk. Amint hittel, reménységben és szeretetben élünk az evangélium szerint, egyre inkább kirajzolódik bennünk Jézus képe. Ha ma készen állunk a halálra Krisztusban, akkor felkészültünk az eljövetelére.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 3. negyedév

Pál első és második levele a thesszalonikaiakhoz

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: