Az apostolok példája

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 5Mózes 10:16; Zsoltár 51:1-12;

Lukács 11:11-13; Apostolok cselekedetei 16; 2Korinthus 8:1-5;

1Thesszalonika 2:1-12

„Hanem amiképpen az Isten méltatott minket arra, hogy reánk bízza az evangéliumot, akképpen szólunk; nem úgy, hogy embereknek tessünk hanem az Istennek, aki megvizsgálja a mi szívünket” (1Thessz 2:4).

KULCSGONDOLAT: A szolgálat igazi mozgatórugóinak bemutatásával Pál segít, hogy az evangélium fényében vizsgálhassuk meg saját szívünket és életünket.

Az e heti tanulmány témája eltér az eddigiektől. Pál itt nem a gyülekezetről ejt szót (1Thessz 1:2-10), hanem a társaival Thesszalonikában szerzett élményeiről számol be (2:1-12). Az előző fejezetben hálát adott Istennek azért, mert a thesszalonikai hívők róla vettek példát, majd ők maguk is a hűség példaképeivé váltak. 1Thessz 2:1-12 szakaszában még mélyebben foglalkozik az apostolok életmódjával, ami miatt igazi példaképpé váltak.

Természetesen számos dolog késztethet tanításra, prédikálásra és szolgálatra, de Pál itt rámutatott a legfontosabbra, arra, hogy ez Istennek tetsző cselekedet. Az apostolt nem annyira a gyülekezet számbeli növekedése foglalkoztatta, mint az, hogy Isten kegyelme által fejlődjenek a helyes lelki elvekben.

Ebben a tanulmányban mélyen bepillanthatunk Pál gondolataiba. Az apostol kitárja szívét; arra késztet, hogy mi is Isten tetszésének elnyerésére törekedjünk lelki reményeink, vágyaink, indítékaink terén, és másokra is jó befolyást árasszunk.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 3. negyedév

Pál első és második levele a thesszalonikaiakhoz

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: