A HÁTSÓ AJTÓ

Megfigyeltük már milyen sokan panaszkodnak amiatt, hogy rengeteg tag távozik a „hátsó ajtón”? Azt is szokták mondani, hogy be kellene zárni a gyülekezet hátsó ajtaját, de senki nem tudja megmondani, hogyan lehetne ezt megtenni, vagy pontosan hol van az a bizonyos „ajtó”. A jól fejlődő gyülekezetekben azt gondolják, hogy náluk zárva van a hátsó ajtó, pedig a valóságban talán csak többen lépnek be az első ajtón, mint ahányan hátul távoznak. Ez persze jobb, mintha többen távoznának a belépőknél (ami helyenként szintén előfordul), de szeretnénk mindent megtenni tagjaink megtartásáért.

Valójában missziós stratégia szükséges ahhoz is, hogy megtaláljuk a hátsó ajtót és megpróbáljuk bezárni, hiszen nemcsak meg kell nyernünk az embereket Istennek, de fontos meg is tartani őket a gyülekezetben.

Olvassuk el Zsid 10:25 versét! Miért szükséges a keresztényeknek rendszeresen összejönni? Ilyenkor mennyire „bátorítjuk” egymást? Mit tehetnénk meg még gyakrabban?

Általában nem hirtelen születik meg a döntés, hogy valaki elhagyja a közösséget, többnyire a távozás csendes folyamatára kerül sor. Az út egy állomása, amikor az ember Krisztushoz és a gyülekezethez csatlakozik, és a távozás is egy útnak tekinthető. A gyülekezetet elhagyók többsége nem tervezi meg tudatosan ezt a lépést, csak lassacskán lazul, gyengül a kapcsolatuk. Nincsenek megelégedve a gyülekezet bizonyos dolgaival, néhány esetben talán joggal. Éppen ezért igyekeznünk kell megismerni a gyülekezetben a környezetünkben lévők lelki útját.

Hogyan segíthet bezárni a gyülekezet hátsó ajtaját, ha Róm 14:13, Gal 5:13 és Ef 4:32 tanácsai szerint élünk? Mit tehetünk egyénileg és közösségi szinten azért, hogy megvalósuljanak ezek a fontos tanácsok?

A folyamatosan gondoskodó gyülekezetben mindenki figyel Jézussal való kapcsolatára. Tudják, hogy Jézus számára minden ember fontos. Úgy zárhatjuk be a hátsó ajtót, ha közel kerülünk az emberekhez, közléseikből megtudjuk, hogy mire van szükségük, és amit lehet, meg is adunk nekik. Ezt gyülekezeti program nem biztosíthatja, csak olyan emberek, akikben szeretet él, akik törődnek másokkal.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: