KORÁBBI TAGOK VISSZAVEZETÉSE

Azt kívánjuk, bárcsak ne szerepelne a „kiesők” szó a keresztények szótárában. Viszont tény, hogy sokan kimaradnak a gyülekezetből, és ezzel elszakadnak az Úrral való üdvözítő kapcsolattól. Némelyek a tantételek miatt távoznak sorainkból, többnyire azonban személyes viták stb. következtében válnak ki közülünk. Tehát minden tőlünk telhetőt meg kell tenni, hogy szeretetteljes, a növekedést elősegítő környezet alakítsunk ki, ahol szívesen maradnak a hozzánk csatlakozók, még ha időnként támadnak is személyes problémák.

Ugyanakkor a korábbi vagy a gyülekezetet nem látogató tagokért is fáradoznunk kell missziós programunk szerves részeként. A gyülekezetek névsorában feltehetőleg sokkal több nevet találunk, mint ahányan rendszeresen részt vesznek a szombati istentiszteleteken. A nevek támpontot adhatnak, hogy elindítsunk egy szolgálatot azokért, akik iránt távozásuk után sem csökkent Isten szeretete.

Gondolkozzunk el 2Kor 5:18-20 verseiről! Az ebben a szakaszban olvasható elv ma is igen fontos. Hogyan vonatkoztathatjuk „a békéltetés szolgálatát” azokra, akik korábban követték Istent, de idővel elszakadtak tőle?

A korábbi tagok újbóli megnyerése különleges szolgálatot igényel, és éppen annyira missziós feladat, mint amikor olyanokkal vesszük fel a kapcsolatot, akik addig még nem fogadták el Krisztust. Már a békéltetés szó is arra utal, hogy korábban létezett egyfajta közösség, kapcsolat Isten és ember között, amit most Jézus Krisztus helyreállít. Isten pedig ránk bízta „a békéltetés szolgálatát”, ami kiterjed azokra is, akik valaha velünk együtt imádták az Urat.

Még azt is mondhatnánk, hogy Mt 10:5-6 szakaszában Jézus felszólította tanítványait: induljanak el és nyerjék meg újra a zsidó népnek azokat a tagjait, akik elszakadtak az Úrral való üdvözítő kapcsolattól. Éppen ezért helyes, ha mi is fáradozunk azokért, akik valamikor Istenhez és egyházához tartoztak.

Gondoljunk azokra, akik elhagyták a gyülekezetünket! Mi késztette őket erre? Van valaki, akár csak egyetlen ember is, akivel újból felvehetnénk a kapcsolatot, megújíthatnánk a barátságot, akinek szolgálhatnánk, akit újból a gyülekezethez vezethetnénk? Imában kérjük ehhez az Úr vezetését!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: