Állandó szolgálat

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: János 4:7-30; Apostolok cselekedetei 2:42;

11:19-23; 2Korinthus 5:18-20; 2Timótheus 2:1-7

„Monda pedig Jézus: Mihez hasonló az Isten országa? és mihez hasonlítsam azt? Hasonló a mustármaghoz, melyet az ember vévén, elvet az ő kertjében; és felnevelkedett, és lett nagy fává, és az égi madarak fészket raktak annak ágain” (Lk 13:18-19).

KULCSGONDOLAT: Az evangelizáció és a bizonyságtevés eszköz, ami által a mustármag (Isten egyháza) hatalmas fává nő, betöltve az egész földet.

Talán hallottuk már vagy esetleg mi magunk mondtuk, hogy „Én megtettem a magam részét, a többit a fiatalokra hagyom.”

Bizonyos tekintetben ez érthető is. Az ember öregszik, talán meggyengül az egészsége vagy egyéb életkörülményei akadályozzák abban, hogy megtartsa vezető tisztét a gyülekezetben. Az is előfordul, hogy valaki kiég és szüksége van egy kis pihenésre. Mások úgy érzik, hogy az Úr a gyülekezeti élet más részén vár el tőlük szolgálatot.

Viszont óriási a különbség a szolgálati terület megváltoztatása és aközött, amikor valaki teljesen leáll a szolgálatokkal. Ilyen vagy olyan minőségben szolgálnunk kell, amíg csak élünk!

Ezen a héten arra összpontosítjuk a figyelmünket, hogy szükséges a missziómunkában való folyamatos részvétel. Bármi legyen is a szerepünk a gyülekezetben, mindig adódik alkalom a szolgálatra.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: