TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Hívjunk másokat is, hogy kapcsolódjanak be a szolgálatunkba!

Hallottunk már egyszemélyes zenekarról? Azt nevezik így, amikor a zenekar minden hangszerén egy valaki játszik. A hátára erősített dobot lábpedállal üti; a cintányért a térde közé köti stb. Átvitt értelemben akkor beszélhetünk „egyszemélyes zenekarról”, ha minden feladatot egy ember végez. Aki „egyszemélyes zenekart” működtet, hamar kiég, mert sem fizikai, sem érzelmi támogatást nem kap. Az ilyen helyzetben lévők panaszkodnak, hogy a gyülekezet nem segít, noha valószínűleg nem is kérték a tagok részvételét, talán csak anyagi téren, de másban nem. Akár most kezdünk valamilyen szolgálatba, akár a már működő szolgálatunkat értékeljük éppen, az alábbiakban néhány javaslatot találunk arra nézve, hogyan érhetünk el gyarapodást, ha mások is bekapcsolódnak. Tekintsük át, mi minden tartozik szolgálatunk különböző részeihez, és hányan kapcsolódhatnának be! Határozzuk meg, mely területeken van szükség jelentősebb segítségre, és keressünk olyanokat, akik betölthetik a fontosabb szerepeket! Gondoljunk a különböző csoportok vezetőire! Készítsünk viszonylag részletes, vázlatos leírást a szolgálat egészéről! Hasznos lesz, ha a leendő csoportunk tagjaival beszélgetünk, hiszen pontosan megismerhetik az elvárásokat. Rendszeresen számoljunk be az egész gyülekezetnek! Így mindenki láthatja, hogy szolgálatunk része a gyülekezet átfogó missziós stratégiájának, és jobban bekapcsolódnak.

Tartsunk rendszeres összejöveteleket a csoporttal! Ismerjük el a tagok által végzett munkát és nézzük meg, mennyit haladtunk előre! Tegyük fel a kérdést: „Hogyan haladunk?” „Hogyan végezzük a munkát?” „Mi lesz a következő lépés?”

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Hol és hogyan húzható meg a határvonal a helyes értékelés és az ítélkezés között, amitől a Szentírás is óv?

2) Gondolkozzunk még arról, amit Jézus mondott Mt 23:15 versében! Mit tehet gyülekezetünk, hogy ez ne történjen meg, főleg amikor az új hívők tele vannak lelkesedéssel? Mivel járulhatunk hozzá, hogy a buzgalom helyes irányba vigye a tagokat, és véletlenül se tegyük „a gyehenna fiaivá” azokat, akik a soraink közé lépnek?

3) Gondoljunk egy, a gyülekezetünk által végzett missziós szolgálatra! Vázoljuk fel a program, a folyamat, ill. a szolgálatot végző csoport értékelésének helyes módját!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: