A missziómunka kiértékelése

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 5Mózes 10:12-13; Máté 23:15;

2Korinthus 13:5-6; Zsidók 10:24-25; Jelenések 14:6-7

„Mint az arany függő és színarany ékesség: olyan a bölcs intő a szófogadó fülnél” (Péld 25:12).

KULCSGONDOLAT: Nagy hiba, ha az alapos kiértékelést elkerülve szeretnénk részt venni az evangélium fontos munkájában!

Az evangelizáció terén túl gyakran megelégszünk minimális eredményekkel, pedig erőfeszítéseinknek lehetne nagyobb hatása is, válhatnánk jóval sikeresebbekké, ha elemeznénk korábbi missziómunkánkat és a további stratégiánkba beépítenénk az abból származó következtetéseket.

Előfordul, hogy hatalmas összegeket költünk az evangelizáció olyan formáira, amelyek csak minimális eredménnyel járnak. Emiatt változtatni kell a költségek elosztásán, és/vagy a folyamaton. A nem bírálgató lelkülettel feltett kérdések részét képezhetik a megalapozott értékelésnek. Persze gyorsan hozzá kell tenni, hogy valójában egyetlen programról sem kapunk teljes képet, mivel csak a nyilvánvaló eredményeket látjuk (pl. hányan keresztelkedtek meg). Azt nem tudjuk felmérni, hogy mennyire vetettük el az evangélium magvait. Ezzel együtt igen is szükséges úgy értékelni a folyamatot, hogy utána dönteni tudjunk, de nem ítélkezve.

A héten az értékelés bibliai elvét tanulmányozzuk – megvizsgáljuk, miként válhat a mai gyülekezeti élet állandó részévé.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: