TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Beszámolni szolgálatunkról.

Amint a héten is láttuk, a többieknek is tudni kell arról, amit csinálunk. Természetesen szükség van olyan konkrét adatokra, mint pl. a résztvevők száma vagy a pénzügyi jelentések. Az is fontos, hogy a beszámolókat a gyülekezet evangelizációs megbeszélésein és a bizottságban ismertessük. A szóbeli jelentésben röviden érinthetjük a főbb pontokat, de az írásos beszámoló legyen a lehető legrészletesebb. Ezzel nemcsak a tagok érdeklődése kelthető fel szolgálatunk iránt és jobban bátoríthatjuk őket a részvételre, de közvetlenül segítjük az értékelést és a további tervezést, iránymutatást is. A beszámolót mindenképpen a gyülekezet átfogó evangelizációs tervére utalva fogalmazzuk meg! Fejtsük ki, hogy miként támogatja szolgálatunk a gyülekezet céljainak elérése érdekében megfogalmazott stratégiát.

Tartsunk önvizsgálatot, gondoljuk végig, hogy mi késztet a beszámolóra! Mennyire figyelünk arra, hogy mi Isten akarata gyülekezetünkkel és a lélekmentéssel kapcsolatban?

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Vegyük elő ismét a keddi rész utolsó kérdését! Hogyan mondjuk el a „rossz híreket”? Természetes, hogy a sikereinkről beszélünk, ezt tesszük a hétköznapi életben is. Azonban mi a helyzet az evangelizálás esetében? Mi a teendő, ha valamilyen gyülekezeti program nem működik? Hogyan lehet úgy megbeszélni, hogy megtörténjen a szükséges változtatás? Beszéljük meg azt is, hogy ha az evangelizáció eredményeiért az Úrnak adunk dicsőséget, kit okolunk akkor, amikor valami nem sikerül?

2) Csütörtökön azt is érintettük, hogy a zsidó származású hívőknek változtatniuk kellett a véleményükön a pogányok közötti munkát illetően. A saját környezetünkre gondolva, milyen kulturális vagy társadalmi előítéleteket találunk, amelyeken túl kellene lépni nekünk is, noha tantételeinkben hangoztatjuk, hogy az evangélium az egész világra vonatkozik?

3) A héten az evangelizációs tevékenységek beszámolójával foglalkoztunk, de most gondoljunk általánosságban a jelentésekre! Mit tehetünk azért, hogy mindig tiszta, pontos képet adjunk, és szavainkkal ne ferdítsük el a valóságot, csak hogy megkapjuk, amit akarunk? Miért volna olyan könnyű ezt tenni? Miért van az, hogy az ember önmagát csapja be legjobban?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: