TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Beszámolni szolgálatunkról.

Amint a héten is láttuk, a többieknek is tudni kell arról, amit csinálunk. Természetesen szükség van olyan konkrét adatokra, mint pl. a résztvevők száma vagy a pénzügyi jelentések. Az is fontos, hogy a beszámolókat a gyülekezet evangelizációs megbeszélésein és a bizottságban ismertessük. A szóbeli jelentésben röviden érinthetjük a főbb pontokat, de az írásos beszámoló legyen a lehető legrészletesebb. Ezzel nemcsak a tagok érdeklődése kelthető fel szolgálatunk iránt és jobban bátoríthatjuk őket a részvételre, de közvetlenül segítjük az értékelést és a további tervezést, iránymutatást is. A beszámolót mindenképpen a gyülekezet átfogó evangelizációs tervére utalva fogalmazzuk meg! Fejtsük ki, hogy miként támogatja szolgálatunk a gyülekezet céljainak elérése érdekében megfogalmazott stratégiát.

Tartsunk önvizsgálatot, gondoljuk végig, hogy mi késztet a beszámolóra! Mennyire figyelünk arra, hogy mi Isten akarata gyülekezetünkkel és a lélekmentéssel kapcsolatban?

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Vegyük elő ismét a keddi rész utolsó kérdését! Hogyan mondjuk el a „rossz híreket”? Természetes, hogy a sikereinkről beszélünk, ezt tesszük a hétköznapi életben is. Azonban mi a helyzet az evangelizálás esetében? Mi a teendő, ha valamilyen gyülekezeti program nem működik? Hogyan lehet úgy megbeszélni, hogy megtörténjen a szükséges változtatás? Beszéljük meg azt is, hogy ha az evangelizáció eredményeiért az Úrnak adunk dicsőséget, kit okolunk akkor, amikor valami nem sikerül?

2) Csütörtökön azt is érintettük, hogy a zsidó származású hívőknek változtatniuk kellett a véleményükön a pogányok közötti munkát illetően. A saját környezetünkre gondolva, milyen kulturális vagy társadalmi előítéleteket találunk, amelyeken túl kellene lépni nekünk is, noha tantételeinkben hangoztatjuk, hogy az evangélium az egész világra vonatkozik?

3) A héten az evangelizációs tevékenységek beszámolójával foglalkoztunk, de most gondoljunk általánosságban a jelentésekre! Mit tehetünk azért, hogy mindig tiszta, pontos képet adjunk, és szavainkkal ne ferdítsük el a valóságot, csak hogy megkapjuk, amit akarunk? Miért volna olyan könnyű ezt tenni? Miért van az, hogy az ember önmagát csapja be legjobban?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: