A gyülekezet tájékoztatása

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 4Mózes 13:17-34;

Apostolok cselekedetei 4:1-31; 11:1-18; 21:19-25;

1Korinthus 9:19-23

„És az apostolok összegyülekezének Jézushoz, és elbeszélének néki mindent, azt is, amiket cselekedtek, azt is, amiket tanítottak vala” (Mk 6:30).

KULCSGONDOLAT: Az apostolok cselekedetei az őskeresztény egyház missziós tevékenységeiről ad számot, ezért mi is rengeteg tanulságot találunk benne.

A korai egyház nagyarányú fejlődése sokakat arra késztetett, hogy tanulmányozzák Az apostolok cselekedeteit. Vizsgálták a gyülekezeti élet számos területét, mint pl. a gyülekezet növekedését, a külmissziót, az egyház vezetését és az evangélium hirdetését. Sok tanulságra rámutattak már Az apostolok cselekedeteiben e témákkal kapcsolatban, ám még vannak olyan területek, amelyekre nem fordítottak elegendő figyelmet. Ezek közé tartozik a számadás kérdése.

Az apostolok cselekedeteiben a beszámolás gyakorlata az evangéliumok feljegyzéseire vezethető vissza, és azt mutatja, hogy a gyülekezeti életnek e fontos tevékenysége nagyban hozzájárult a missziómunka sikeréhez. Egyszerűen fogalmazva, tudnunk kell arról, hogy mi történik, mi válik be és mi nem.

A héten annak járunk utána, hogyan számoltak be vezetőiknek és a gyülekezet egészének az első evangelizátorok. Az a célunk, hogy mindenki megértse, milyen fontos számot adni. Azt is szeretnénk megmutatni, hogy miként erősítheti a beszámoló a gyülekezet missziós stratégiáját.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: