Szeretetből

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: János 6:28-29; 15:3; Róma 3:19-20; 5:6-8;

1János 4:18-19

„Ha engem szerettek, az én parancsolataimat megtartjátok” (Jn 14:15).

KULCSGONDOLAT: Fontos azon fáradozni, hogy Krisztushoz vezessük az embereket. Viszont fel kell tennünk magunknak a kérdést: Mi késztet erre?

Alapigénket általában úgy értelmezzük, hogy a Tízparancsolatra utal, persze léteznek még más parancsolatok, mint pl. ez: „Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket…” (lásd Mt 28:19-20).

A missziómunkára elsősorban Isten irántunk tanúsított kegyelmének kell ösztönöznie, nem a bűntudatnak, a kötelességérzetnek vagy annak a gondolatnak, hogy ezzel tartozunk Istennek. Nem kell ahhoz a viselkedést vizsgáló pszichológusnak lenni, hogy tudjuk, szinte minden emberi cselekedet válaszreakció. Ez vonatkozik a bizonyságtevésre és az evangelizációra is. Megtudhatjuk, hogy valójában mi motivál bennünket, ha egyszerűen megkérdezzük magunktól: Miért tesszük ezt vagy azt? Miért kapcsolódunk be a gyülekezet missziós stratégiájába? Vagy miért nem veszünk részt benne?

A héten megnézzük, mi a helyes késztetés az Úr művének végzésére, valamint arra is fényt derítünk, hogy milyen veszélyekkel jár, ha helytelen a motivációnk, ha pl. csak a kötelesség, a bűntudat vagy a szégyenérzet hajt. Utánajárunk, hogy miért a missziómunka a szeretetből fakadó válasz az üdvösség Istentől kapott ajándékára.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: