KOCKÁZATVÁLLALÁS A SIKER ÉRDEKÉBEN

A Hetednapi Adventista Egyház gyülekezetei előtt hatalmas szolgálati lehetőség áll. Sokan be akarnak kapcsolódni a gyülekezetek missziómunkájába, méghozzá lelkesen, viszont előfordul, hogy a vezető szerepet betöltők vonakodnak bevonni őket. A „csak a szakemberek tudják” gondolkodásmód mellett létezik még bizonyos félelem is, hogy némelyik tag helytelen dolgot tehet-mondhat, ami miatt emberek elfordulhatnak Krisztustól és egyházától. Sajnálatos módon a tagok bevonásával szembeni ellenállás annyira begyökeresedett, hogy ez még azok esetében is előtérbe kerül, akik megfelelő képzést nyertek valamilyen szolgálatra. A Szentlélek és ígéretei nemcsak a vezetők számára elérhetők, hanem mindazok számára is, akik készek hittel meghajolni az Úr előtt és alárendelni neki magukat, akik hajlandóak önzetlenül fáradozni mások üdvösségéért.

Milyen elvet tanított Jézus Mt 7:17-18 verseiben, ami csillapíthatja az aggódó vezetők félelmeit? Hogyan különböztethetjük meg a jó gyümölcsöt a rossztól, és milyen módon vegyen részt a gyülekezet egész vezetősége a folyamatban? Hogyan lehet ezt megtenni anélkül, hogy mások felett ítéletet mondanánk?

Ha minden jó fa jó gyümölcsöt terem, akkor a gyülekezet vezetőinek a jó fák nevelésére kell összpontosítaniuk a figyelmet. Mit kezdünk a misszióparanccsal? Erre vonatkozóan is igaz, hogy először Jézushoz kell tartoznunk, mielőtt bármit tehetnénk érte. Ha kellő figyelmet fordítunk arra, hogy tartalmas és egyre erősödő kapcsolatra vezessük az embereket Jézussal, a Szentlélek fog gondoskodni a jó gyümölcsről. A mi részünk az, hogy vezessünk, tanítsunk és kiképezzünk, Isten pedig megáldja a szolgálatot. Fontos bízni az emberekben és Istenben. Ha elegendő figyelmet fordítunk a lelki fejlődésre és a gyakorlati képzésre, bízhatunk abban, hogy az evangelizáció során az emberek jó gyümölcsöt teremnek. Az biztos, hogy van némi kockázat is, mégpedig a végzett szolgálat függvényében, de ne feledjük, a tanítványok sem tudtak mindenkit megnyerni, akivel kapcsolatba léptek, pedig őket a legnagyobb Tanító képezte!

Előfordult már, hogy úgy éreztük, nem értékelik az ajándékainkat, talentumainkat? Mi lehet az oka? Tartsunk önvizsgálatot, talán bennünk vagy a hozzáállásunkban (büszkeségünkben stb.) van a hiba, nem pedig másban!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: