EGYMÁS TÁJÉKOZTATÁSA

A legtöbben tevékenyek a gyülekezetben, mások pedig viszonylag keveset tesznek, különböző okok miatt. A tagok sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy mit tervez gyülekezetük, miért dolgoznak. Emiatt nem tudják azt sem, hogy az általuk végzett tevékenység hogyan járul hozzá a közösség egészének a célkitűzéseihez.

Mit mond Salamon az együttműködésről Préd 4:9-12 verseiben?

E versek érzékeltetik a kölcsönös segítségnyújtás, támogatás, gondoskodás előnyeit, amelyek minden körülmények között érezhetők. Ami igaz két-három emberre, az igaz az egész gyülekezetre nézve is. A fent idézett részben bemutatott áldásokat akkor tapasztalhatjuk, ha mindannyian tudunk a másik tevékenységeiről. Ha valaki nem is hallott arról, amit a többiek tesznek vagy terveznek, honnan tudhatná, mikor, milyen támogatásra van szükség? Ha a gyülekezet missziómunkájára való tekintettel mérlegeljük e pontokat, ismét azt kell megállapítanunk, hogy amennyiben a tagok többsége nem tudja, milyen munkát végez a gyülekezet egésze, nem is tudják azt támogatni, segíteni, ha szükség lenne rá. Sajnos a misszió frontvonalain munkálkodók néha úgy érzik, hogy fontos szolgálatukkal senki nem törődik, ezért nincs támogatás, pedig a többiek egyszerűen nem tudnak a történtekről.

ApCsel 16:14-15, 33-34 versei olyan emberek tevékenységét mutatják be, akik valamilyen támogató feladatot végeztek. Fogalmazzuk meg, hogyan járultak hozzá az evangélium terjesztésének küldetéséhez!

Amiről először nem is gondolnánk, hogy része a gyülekezet bizonyságtevő és evangelizációs stratégiájának, arról alaposabb vizsgálat után elmondható: elengedhetetlen a folyamat egészét tekintve. Aki ételt és szállást biztosít a vendégelőadónak, éppen olyan szükséges feladatot lát el, mint aki nyilvános evangelizáción köszönti a vendégeket. Sok gyülekezeti tag szívesen támogatja azt a programot, amiről tud, megadja, ami éppen kell, ha tudja, hogy hozzájárulása része a gyülekezet egész programjának. Éppen ezért fontos, hogy „tudja a jobb kéz, mit csinál a bal kéz.”

Gondolkozzunk a gyülekezet missziós tevékenységein! Tudjuk, hogy milyen célokat tűztek ki, milyen stratégiákat kívánnak követni? Tisztában vagyunk azzal, hogy az éves programban éppen hol tart gyülekezetünk? Hogyan kapcsolódhatnánk be még jobban a munkába, hogy eleget tehessünk a misszióparancsnak?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: