A TÖBBLÉPCSŐS EVANGELIZÁCIÓ ÉS AZ IGÉNYEK

Amint már az előzőekben is megállapítottuk, ha megtudjuk, hogy milyen egyéni és közösségi igények merülnek fel, az befolyásolja az emberekhez való közeledésünk módját és a számukra felkínált programokat, valamint szolgáltatásokat. Az igények ismeretében jobban tervezhetünk olyan többlépcsős alkalmakat, amelyek az alapvető igények kielégítését célozzák úgy az egyes emberek, mint a közösségek részére.

Mit közöl Lk 9:11 verse arról, hogy Jézus fizikai és lelki gyógyításra is törekedett? Hogyan célozhatjuk meg mi is ezt azok között, akikkel kapcsolatba akarunk lépni?

Kétségtelen, hogy sokan elsősorban azért gyűltek Jézus köré, mert Ő képes volt a fizikai szenvedéstől megszabadítani az embereket. Természetesen segített fizikai bajukon, de foglalkozott azzal is, ami szintén fontos az embereknek, még ha nem is érezték hiányát olyan erősen. Ez pedig a lelki gyógyulás igénye.

Isten népe ma is igyekszik megadni az embereknek, amire egyénileg és közösségileg szükségük van, de követnünk kell Jézus példáját abban is, hogy az örökérvényű kérdések felé irányítsuk a figyelmet.

Milyen üzenetet közvetít Mt 25:35-40 szakasza? Valójában mennyire vesszük komolyan, vagy csupán egy hasonlatnak tekintjük? Mennyiben lenne más az életünk, ha komolyabban vennénk Jézus szavait?

Ha szolgálunk azoknak, akiket Jézus szeret, akikért az életét adta, akkor magát Jézust szolgáljuk. Ez is mutatja, hogy az Úr milyen szorosan kötődik teremtményeihez. Törődik, együtt érez a bajban lévőkkel, tehát nekünk is ezt kell tennünk. Mt 25:35-40 értelmében az igények teljesítésére nem csak egy meghatározott stratégia keretében kerülhet sor. Ha megtudjuk, hogy mire van szükség, tennünk kell valamit ezért, akárhol is tartson éppen a gyülekezet többlépcsős terve. Sokan az egyik programról haladnak a következőre, miközben lelki érdeklődésük fejlődik, mások pedig már azonnal igénylik a lelki erősítést. Nem kell a gyülekezetnek felhagynia a programok és események előre megtervezett menetével, ugyanakkor minden eshetőségre készen kell állni. Ehhez szükség van képzett személyzetre és elegendő forrásra.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: