Többlépcsős evangelizálás

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Máté 25:35-40; Lukács 8:4-15;

János 6:54-66; 1Korinthus 3:1-3; 1Péter 2:2

„Tejjel tápláltalak titeket, nem kemény eledellel, mert még nem bírtátok volna el” (1Kor 3:2, új prot. ford.).

KULCSGONDOLAT: Az evangelizáció és a bizonyságtétel minden formájában fontos először az evangélium egyszerű igazságát bemutatni.

A többlépcsős evangelizáció azon a felismerésen alapuló stratégia, hogy az emberek hajlandóak az egyik gyülekezeti programról a másikra továbbhaladni, ha a programokat a megfelelő sorrendben állítjuk össze. Ezt azonban nagy körültekintéssel kell tenni, különben többet árthat, mint amennyit használ.

Amint alapigénk is mutatja: Pál tisztán látta, hogy ha túl sokat mondunk egyszerre, a kívánttal éppen ellenkező hatást érhetünk el. Megeshet, hogy olyan sok, bonyolult tanítást közlünk, ráadásul rossz sorrendben, ami szinte megfullasztja a hallgatókat. Talán nem tudják megragadni a gondolatok mélyebb értelmét, vagy nem hajlandóak a saját életükre alkalmazni a tanultakat. A kisbabák is először tejet fogyasztanak, majd fokozatosan kapnak szilárd ételeket, így a Krisztusban újszülötteknek is először olyan lelki táplálékot kell fogyasztani, amit fejlődő lelki felfogásukkal képesek feldolgozni.

Ezen a héten annak járunk utána, hogyan kapcsolódnak össze az evangelizáció és a bizonyságtevés stratégiái, programjai, miként épülnek egymásra, támogatják egymást a gyülekezet többlépcsőjű evangelizációs éve során.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: