AJÁNDÉKAINK FELISMERÉSE

Nem nehéz megtudni, hogy milyen ajándékkal rendelkezünk. Gyorsan felismerhetjük lelkészünkben és gyülekezetünk vezetőiben is, hogy mely szolgálati területekre nyertek lelki ajándékot. Egyszerűen csak azt kell megfigyelni, amit tesznek és ahogy az emberek a szolgálatukat fogadják. Saját lelki ajándékaink meghatározása azonban már más kérdés.

A lelki ajándékok felismerésének folyamatát időnként túlzottan leegyszerűsítve mutatják be: tölts ki egy kérdőívet, alkalmazz egy képletet és már tudod is, hogy mi az ajándékod. Számos gyülekezeti tag próbálta már ezen az úton felfedezni a lelki ajándékát, de utóbb csalódott, mert gyülekezete nem helyezte olyan tisztségbe, amelyben a közösség testén belül használhatta volna, amit kapott.

Talán egy szeminárium a legkönnyebb módja annak, hogy elkezdjük megismerni lelki ajándékainkat, viszont bölcsebben tesszük, ha ezt csupán a keresés kezdetének tekintjük, amint erre a legtöbb, kellően előkészített ilyen program keretein belül rá is mutatnak.

Mit fejez ki Pál 1Kor 12:28-31 verseiben a lelki ajándékokra vonatkozóan?

Itt az apostol nem arra bátorít, hogy az általában legjobbnak tartott ajándékok közül egy vagy kettő után kezdjünk el vágyódni. Rámutat, hogy a Lélek mindig, mindenütt, minden gyülekezetnek az adott szükségletek szerint osztja ajándékait. Ezért azok a legjobbak, amelyek a helyi gyülekezet tagjait teszik alkalmassá a szolgálatra.

A lelki ajándékaink kérdését fontolgatva ne becsüljük alá a többi gyülekezeti tag véleményét! Amikor a jelölőbizottság tagjai kiválasztják a következő évre a vezetőket és munkacsoportjaikat, olyanokat keresnek, akik már bizonyították érdeklődésüket és képességüket az adott szolgálati téren.

Ha valaki elmondja, hogy szerinte egy szolgálati pozícióban igen eredményesek lennénk, talán a meglévő lelki ajándékainkat ismeri el. Bölcs dolog erre odafigyelni, ezért imádkozni. Világos utalást kaphatunk arra nézve, hogy mire hívott el az Úr, mire adott ajándékot, ha megkapjuk a lelki ajándékokkal foglalkozó szeminárium eredményeit, amihez párosul a hittestvérek megerősítő szava, valamint az adott misszióterületen eltöltött próbaidő mérlege.

Milyen ajándékaink vannak? Mi alapján véljük így?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: