Minden hívő szolgálata

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: János 4:35-41; Apostolok cselekedetei 14:27;

2Korinthus 5:15-20; Efézus 4:12; 1Thesszalonika 1:5-8

„Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket” (1Pt 2:9).

KULCSGONDOLAT: Túl gyakran megesik, hogy egyedül a lelkész feladatának tekintik az evangelizációt és a bizonyságtételt, pedig ez a hozzáállás helytelen.

Péter apostol szerint Isten arra választotta ki, hívta el népét, hogy „királyi papság” legyen. A papokra egy meghatározott szolgálatot bízott Isten, ebből következően, ha bennünket is a „papságra” hívott el, ránk is szolgálatot bíz. Azzal is tisztában kell viszont lennünk, hogy nem csupán egy szolgálat végzésére szól az elhívatásunk. Először és elsősorban Isten arra hív, hogy legyünk kapcsolatban vele. Ebből a kapcsolatból fakad, hogy késztetést érzünk másoknak is beszélni azokról a nagyszerű dolgokról, amelyeket Isten tett és tesz értünk. Ez a személyes bizonyságtétel szíve-lelke.

Így tehát mindannyiunknak megvan a személyes szolgálatunk, amit végeznünk kell. Ennek része, hogy hirdessük „Annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el.”

Ezen a héten körüljárjuk a „minden hívő szolgálatának” fogalmát, és megnézzük, hogy az egyes emberek tapasztalata miként járul hozzá az egyház közösségének szolgálatához. Itt az a lényeg, hogy mindannyiunknak megvan a szerepe a missziómunkában és az evangelizációban.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: