TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Gondolkodjunk el saját személyes bizonyságtételünkön, és legyünk biztosak abban, hogy ha alkalom adódik, el is tudjuk mondani!

Gondolkozzunk el azon, hogy a gyülekezeti élet mely területeibe kapcsolódunk be szívesen, vagy kapcsolódnánk be, ha megkérnének rá! Írjuk is le! Előfordulhat, hogy az evangelizációnak olyan területei iránt érdeklődik valaki, amelyeket jelenleg nem végez a gyülekezete, de sorolja fel azokat is!

Kezdjünk el gondolkozni azon, hogyan kapcsolódhatunk be gyülekezetünk evangelizációs szolgálatába. Aki már valamilyen szolgálatban részt vesz és szeretne is megmaradni abban, imádkozzon azért, hogy Isten továbbra is áldja meg tevékenységét! Aki jelenleg nem kapcsolódott be ilyen irányú munkába, imádkozzon, hogy Isten mutassa meg neki, mely területen kellene dolgoznia!

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1) Mt 28:19-20 misszióparancsában négy, cselekvésre vonatkozó kifejezést találunk: elmenni, tanítvánnyá tenni, megkeresztelni és tanítani. Az elindulásra, keresztelésre és tanításra vonatkozó parancsok mind az alá a felszólítás alá tartoznak, hogy „tegyetek tanítványokká…”. Ennek fényében beszélgessünk arról, hogy mit jelent tanítványnak lenni és hogyan lesz valakiből tanítvány!

2) Gondolkozzunk el az alábbi idézeten, majd beszéljünk erről a kérdésről: Egyénileg, ill. gyülekezetként hogyan válhatunk Isten csatornájának részévé, amellyel a pusztulás felé tartó világot kívánja elérni? „Krisztus nem az elbukott angyalokat választotta arra, hogy képviseljék Őt az emberek között, hanem emberi lényeket, akiknek indulatai a megmentendőkéhez hasonlatosak. Krisztus emberré lett, hogy elérhesse az embert. Az istenségnek emberi természetre volt szüksége, mert a világ megváltásához az emberi és az isteni is kellett. Az istenségnek szüksége volt az emberi természetre, hogy az ember egy csatornán kapcsolatba léphessen Istennel” (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. 242-243. o.).

3) Most pedig gondoljunk a saját életünkre! Milyen példát mutatunk a világnak? Vajon hogyan hat a környezetünkre beszédünk, cselekedetünk, öltözetünk, viselkedésünk, a dolgokhoz való hozzáállásunk? Röviden: milyen a bizonyságunk a világban akkor is, amikor éppen nem „teszünk bizonyságot”? Mely területeken kellene határozottan javítanunk?


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: