TÖRTÉNETÜNK ELMONDÁSA

Amint már az előzőekben leszögeztük, a hívő akkor tud a legjobban bizonyságot tenni Jézusról, ha a saját történetét mondja el. Arról kell beszélni, amit Isten értem tett, ahogy az életemre hatott. Általában a személyes bizonyságtételt három külön szakaszban lehet elmondani. Az első részben a hívő röviden leírja, hogy milyen volt az élete, mielőtt elfogadta Jézust Megváltójának. A második szakaszban arról beszél, hogyan találkozott az Úrral. A harmadik részben pedig elmondja, hogy milyen az élete, mióta ismerti Jézust.

Pál a jeruzsálemi tanács előtti védőbeszédét személyes bizonyságtételként mondta el (ApCsel 22:2-21). Milyen pontokra hívta fel a figyelmet az egyes szakaszokban?

Az élete, mielőtt megismerte Jézust (3-5. versek):

Hogyan találkozott az Úrral (6-16. versek):

Élete a megtérése után (17-21. versek):

Aki keresztény családban nőtt fel és nem tapasztalt drámai erejű megtérést, az is bizonyára átélt egy olyan időszakot, amikor meghozta saját döntését Jézus Krisztus mellett. Akire ez vonatkozik, gondoljon vissza arra az időre és említsen meg néhány pontot, ami segítségére lesz személyes bizonyságtétele kialakításában!

Az életem, mielőtt megismertem az Úr Jézust (vagy mielőtt elköteleztem magam mellette):

Hogyan találkoztam Jézussal (vagy mi késztetett arra, hogy mellette döntsek):

Az életem, mióta elfogadtam Jézust személyes Megváltómnak:

A személyes bizonyságtétel ne legyen hosszú, részletes önéletrajz. A kereszténynek képesnek kell lennie rövid idő alatt bizonyságot tenni, hiszen nem tudhatjuk, mikor adódik alkalom arra, hogy Jézusról beszéljünk. Erre sor kerülhet bárhol, bármikor: repülőgépen, vagy buszmegállóban, vagy egy rövid telefonbeszélgetés alkalmával. Akárhol is adódjon alkalmunk, álljunk készen és legyünk hajlandóak beszélni arról, hogy mit tett értünk az Úr, mi az oka hitünknek és milyen reménységet ajánl Isten nemcsak nekünk, hanem mindenki másnak is.


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 2. negyedév

Az evangélium hirdetése

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: