ŐSZINTESÉG

Mindannyian szívesebben vagyunk együtt őszinte emberekkel – akikben megbízhatunk, akik nem próbálnak meg becsapni bennünket. Az ember életének nemes célja az őszinteség – másokkal, önmagával és Istennel szemben. Mégsem természetes dolog az igazmondás. Néha úgy tűnik, az őszinteség támadhatóvá tesz bennünket, ledönti a falakat, amelyeket magunk köré emeltünk védekezésül. Az Írás azt mondja: „Az igazság szabaddá tesz.” Bár lehet, hogy néha nehéz őszintének lenni, ha szerető szándék vezérel bennünket, az leveszi vállunkról a hazugság terhét.

Az őszinteség több annál, hogy nem hazudunk. Bensőnkben kezdődik, ösztönző erővel, és kifelé halad, tetteinkben megnyilvánulva. Az őszinteség bonyolultabb annál, hogy nem lopunk pénzt, nem hazudunk arcátlanul. Az őszinteség legmélyebb meggyőződésünket jelenti, és a magán- és közélet minden területére érvényes. Az igazságot jelenti minden értelemben, valamint a személyiség belső tartását. Az őszinteség azt kívánja, hogy tegyük félre a hazugságot, a csalást, a képmutatást – és néha a hallgatást is.

Jerry White

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: