TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

A házasság hasonlatával úgy az Ó-, mint az Újszövetség Krisztus és népe gyöngéd és szent kapcsolatára utal. Jézus szemében a lakodalmak öröme előremutatott annak a napnak a boldogságára, amikor menyasszonyát majd hazaviszi Atyja házába, és a megváltottak a Megváltóval együtt fogyaszthatják el a Bárány menyegzői vacsoráját. „…amint örül a vőlegény a menyasszonynak, akként fog néked Istened örülni” (Ézs 62:5). „Nem neveznek többé elhagyottnak… hanem így hívnak: én gyönyörűségem… mert az Úr gyönyörködik benned” (4. vers). „…örül terajtad örömmel, hallgat az ő szerelmében, énekléssel örvendez néked” (Sof 3:17).

A Szentírás boldog képpel zárul. János apostol így írt a mennyei dolgokról kapott látomásról: „És hallám mintegy nagy sokaság szavát, és mintegy sok vizek zúgását, és mintegy erős mennydörgések szavát, mondván: Aleluja! mert uralkodik az Úr, a mi Istenünk, a mindenható. Örüljünk és örvendezzünk, és adjunk dicsőséget néki, mert eljött a Bárány menyegzője, és az ő felesége elkészítette magát. És adatott annak, hogy felöltözzék tiszta és ragyogó fehér gyolcsba… Boldogok azok, akik a Bárány menyegzőjének vacsorájára hivatalosak… Ezek az Istennek igaz beszédei” (Jel 19:6-9).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

Milyen társadalmi szokások vezethetnek a fizikai örömök keresésének helytelen formájához? Hogyan segíthetünk másoknak, legfőképpen a fiataloknak felismerni azokat a veszélyeket, amelyek a helytelen életmóddal járnak? Hogyan mutathatjuk be, hogy az Isten által elrendelt elveket és szabályokat betartva sokkal élvezetesebb lehet az életünk, mintha a társadalmi szokásokat követnénk, amelyek gyakran ellentétesek Isten Igéjével?

Az Izráelnek adott polgári törvényekben is találunk utalást arra, hogy Isten fontosnak tartotta a házasságot. Mit javasolt a fiatal házasok számára (5Móz 24:5)? Vajon miért volt szükség erre az időre?

ÖSSZEFOGLALÁS: Ma sokak számára Isten nem más, mint egy nemes „példakép” vagy a világbéke megteremtéséhez szükséges elv. Nem tekintik szeretetre képes személynek. A Szentírás viszont kifejezetten állítja, hogy Isten szenvedélyesen szeretet. Gondoljuk végig, hogy mit jelent ez a Hetednapi Adventista Egyház hitelvei szempontjából!


Mai tanulmány lejátszása hanganyagként

Letöltés
2012. 1. negyedév

Pillanatképek Istenről

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: