MEGŐRIZNI A HITET

Az öregedés nem feltétlenül jelenti azt, hogy fel kell adnunk a hitet. Bár a testünk öregszik, gondolkodásunk már talán nem olyan tiszta, mint egykor, Isten ugyanaz marad. Rá mindig számíthatunk.

Van még egy dolog, amitől óvakodnunk kell életünk közepén, ez pedig a lelkesedés és az ideálok elvesztése. Az életben tendencia, hogy kijózanodunk, néha megkeseredünk. Nehéz átélni a megpróbáltatásokat és a kudarcokat, látni az ürességet és a szégyent, a társadalom, a politika és a kereskedelem trükkjeit és kegyetlenségét, anélkül, hogy cinikussá és szkeptikussá ne válnánk – hogy el ne veszítsük hitünket és érdeklődésünket, ha nem is Istenben, de az emberben. A mai korban nehéz dolog megőrizni hitünket, lelkesedésünket egy ideális világ iránt. Amint megfakul az ifjonti látásmód, a romantikát felváltják a prózai mindennapok, az élet tavasza forró, száraz nyárrá válik. Ó, érettebb nők és férfiak, őrizzük meg korábbi lelkesedésünket későbbi életszakaszunk száraz részletei, komoly felelőssége iránt is, virágoztassuk fel a sivatagot!

Charles Sumner Hoyt

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: