KERESZTÉNYNEK LENNI…

„Mit jelent kereszténynek lenni? Krisztushoz hasonlóvá válni, Krisztus munkáját végezni. Egyesek egy ponton vallanak kudarcot, mások másutt. Vannak, akik természetükből adódóan türelmetlenek. Sátán ismeri gyengeségeiket, és sikerül neki újból és újból legyőzni őket. De ez senkit ne csüggesszen el! Amikor apróbb bosszúságok és nehézségek jönnek, csendes imában kérjük Istent, hogy adjon erőt és kegyelmet azok türelmes elviseléséhez! Nagy erő van a hallgatásban. Egy szót se szólj addig, amíg a menny Istenéhez nem küldöd fel előbb imádat! Ha mindig így teszel, hamarosan legyőzöd hirtelen természetedet, és egy kis mennyország vesz körül.

Isten azt akarja, hogy népe megtisztítsa kezét és szívét. Vajon boldogtalanok lesznek ettől? Vajon boldogtalanná teszi a családjukat, ha kedvesen és türelmesen, udvariasan és béketűréssel viselkednek? Távolról sem! A családjuk iránt tanúsított kedvességet visszakapják… A bűn mindig sötétséget és köteléket, rabságot von maga után, a helyes cselekedetekből azonban békesség és szent öröm fakad…

Soha azelőtt nem volt ilyen nagy szükség arra, hogy Isten népe igényelje az Úr ígéreteit, mint ma. Hitünkkel a sötétségen áthatolva ragadjuk meg a végtelen erő karját…

Az Úr azt akarja, hogy úgy menjünk hozzá, ahogy vagyunk. Vére mindenre elegendő. Kérlek benneteket, ne szomorítsátok meg a Szentlelket azzal, hogy továbbra is a bűnben maradtok! Ha kísértésbe estek, ne csüggedjetek el” (Ellen G. White: Historical Sketches. 157–158. o.)!

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: