TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 1985, H. N. Adventista Egyház. „A közelgő küzdelem”; „Az utolsó figyelmeztetés”; „A küzdelem véget ér” című fejezetei.

„Isten tisztelete azt jelenti: mélyen meghajlunk Alkotónk előtt, elismerjük szentségét és azt, hogy tudjuk: mi a teremtményei vagyunk. Elfogadjuk fennhatóságát, meghajlunk fenséges színe előtt” (Richard M. Davidson: Worship in the Old Testament. 3. o.).

„A zsoltáros felszólít: ’Szolgáljátok az Urat félelemmel, és örüljetek reszketéssel’ (Zsolt 2:11). Istent imádva elismerjük a Király tiszteletet parancsoló fenségét és végtelen hatalmát; tudatában vagyunk, hogy ’az Úr, a te Istened emésztő tűz’ (5Móz 4:24; Zsid 12:29), aki azonnal megemésztene, ha a Golgota keresztjén Jézus nem adta volna magát értünk helyettes áldozatként.

Így az istentiszteletünkben meglesz a kellő egyensúly az öröm és a félelemmel vegyes tisztelet között. Szent öröm lesz ez… Isten előtti tiszteletünknek mélységesnek kell lennie… ugyanakkor az öröm is vibráljon benne” (i. m. 30. o.).

„A megváltottak dicsénekbe kezdenek. Énekük az ég boltozatán visszaverődve betölti a levegőeget. ’Az üdvösség a mi Istenünké, aki a királyi székben ül, és a Bárányé’ (Jel 7:10)… Abban a fénylő sokaságban senki sem tulajdonítja a saját érdemeinek az üdvösséget, saját erejének és jóságának a győzelmet. Tetteikről, szenvedéseikről említés sem történik. Minden ének tartalma, minden himnusz mondanivalója ez: Az üdvösség a mi Istenünké és a Bárányé” (Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 1985, H. N. Adventista Egyház. 591. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. A csoportban beszéljünk még a megváltási tervről, a testet öltés csodájáról, Jézus bűntelen életéről, értünk vállalt haláláról és visszajövetele ígéretéről! Miért teszi mindez valóban méltóvá Krisztust az imádatunkra?

2. Hogyan lehet imádni az Urat a gyülekezeten kívül? Ha egész életünkben nem adózunk folyamatosan tisztelettel neki, akkor a szombati istentiszteleten eltöltött néhány óra vajon igazi imádatnak számíthat? Beszélgessünk erről a kérdésről!

3. Soroljunk fel néhány olyan „jó” dolgot, ami szintén veszélyes lehet, ha azt imádjuk!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 3. negyedév

Isten tisztelete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: