Isten tisztelete a Jelenések könyvében

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: Jób 42:1-6; Jelenések 1:13-18; 13;

14:6-12; 19:1-5

„És új éneket énekelnek a trónus előtt, a négy élőlény és a vének előtt, és senki sem tudta megtanulni ezt az éneket, csak az a száznegyvennégyezer, akik áron vétettek meg a földről” (Jel 14:3, új prot. ford.).

A Biblia egyik legtitokzatosabb és legérdekfeszítőbb irata A jelenések könyve. Rengeteg különféle vadállatról, sárkányról, tüzekről, földrengésekről, csapásokról, seregekről, békákról, városokról, földre hulló csillagokról stb. olvashatunk benne.

Ugyanakkor a drámai események között az újból és újból felbukkanó téma nem más, mint Isten tisztelete. Akár a fenevadat és annak képét imádók végső szenvedéséről, akár az Istent dicsőítő mennyei lények bemutatásáról van szó, A jelenések könyve állandóan visszatér az istentisztelet képéhez: imádják „az örökkön örökké élőt” (Jel 5:14); „aki vagy és aki valál és aki eljövendő vagy; mert a te nagy hatalmadat kezedhez vetted, és a te országlásodat elkezdetted” (Jel 11:17); imádják, mert „Méltó vagy Uram, hogy végy dicsőséget és tisztességet és erőt” (Jel 4:11).

Összefoglalva tehát, A jelenések könyve éppen azt mutatja be, amivel az egész negyedévben foglalkoztunk: egyedül az Úr, Teremtőnk, Megváltónk, Bírónk méltó imádatunkra és dicsőítésünkre.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 3. negyedév

Isten tisztelete

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: