TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

Ellen G. White: A nagy küzdelem. Budapest, 1985, H. N. Adventista Egyház. „A küzdelem véget ér” c. fejezetből, 590–591. o. „Mindenki egy nagy, boldog, egységes családot alkot majd. A hála és dicséret ruháit viselik, ami Krisztus igazságának palástja. A teremtett világ páratlan szépsége szüntelen dicsérettel és csodálattal adózik majd Istennek. A föld a menny fényében fog fürdeni. Az évek boldogságban telnek. A hold fénye olyan lesz, mint a napé, a nap pedig hétszerte erősebben ragyog, mint most. Ezt látva a hajlancsillagok [angyalok, a szerk.] együtt énekelnek, az Istennek fiai örömmel kiáltanak fel, míg Isten Krisztussal együtt jelenti ki: ’Nem lesz többé bűn, sem halál’” (Ellen G. White: My Life Today. 348. o.).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszéljük meg a csoportban a csütörtöki rész utolsó kérdésére adott válaszainkat! Mivel erősíthetjük egymás reménységét ebben a nagyszerű ígéretben? Hogyan segíthetünk azoknak, akik kételyekkel küzdenek?

2. Korunkban sokan nagy reményeket fűznek a tudományhoz, a tudományt tekintik az igazság megismerése egyetlen módjának és gyakorlatilag az emberiség egyedüli reménységének. Miért hamis ez a reménység, különösen az elmúlt néhány napi tanulmányunk fényében? Mivel kecsegtethet például a tudomány legnagyobb problémánk – a halál – tekintetében? Miért csak egy „természetfeletti” lényben bízhatunk, amint az ígéretekben is olvassuk?

3. Gondoljunk arra, amit Pál kérdezett Róm 7:24 versében: „Kicsoda szabadít meg engem e halálnak testéből?” (Ez egy korabeli büntetési módra tett célzás volt, miszerint az elítélt testéhez hozzáláncoltak egy holttestet, azt kellett viselnie.) Milyen választ kapunk a Bibliában, amit a világi bölcsesség összessége sem adhat meg?

4. Beszéljünk még arról, hogy az életmódunkat illetően mit jelent felöltözni Krisztust! Gondoljunk az életünkre, a szokásainkra, a gondolatainkra, a viselkedésünkre stb.! Mennyire tudjuk Krisztus valóságát tükrözni e területeken? Noha mind küzdünk öröklött és szerzett bűnre való hajlammal, melyek azok a nyilvánvaló és tudatos döntések, amelyek által sokkal inkább élhetünk úgy, ahogy kellene? Hogyan segíthetjük egymást, a közösségünket, hogy az elénk tárt bibliai elvekhez illően tudjunk viselkedni?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 2. negyedév

A kegyelem ruhái - az öltözettel kapcsolatos jelképek a Bibliában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: