A kegyelem papi öltözetei

SZOMBAT DÉLUTÁN

E HETI TANULMÁNYUNK: 2Mózes 28; 32:1-6; 3Mózes 21:7-24; 22:1-8; Zsidók 4:14-15; Jelenések 21:12-14

„Ti pedig választott nemzetség, királyi papság, szent nemzet, megtartásra való nép vagytok, hogy hirdessétek Annak hatalmas dolgait, aki a sötétségből az ő csodálatos világosságára hívott el titeket” (1Pt 2:9).

„Minden hívő papsága” – ez a reformáció egyik nagyszerű gondolata. Az iménti igéből vezették le (persze nem kizárólag ebből), hogy minden keresztény „pap” Isten színe előtt, mivel Jézusnak hála, nincs többé szükség földi közbenjáróra az ember és az Úr között (amit bizonyos vallások tanítanak). „Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus” (1Tim 2:5).

Jézus élete, halála, feltámadása és főpapi szolgálata volt az, amiben az Isten által elrendelt régi izraelita áldozati rendszer beteljesedett. Azt követően a lévita papság helyett új rendet alapított Isten: a királyi papságot, aminek már mindannyian részei vagyunk.

Ezen a héten az ószövetségi papok ruhadarabjairól tanulunk, miközben egy kicsit többet megtudhatunk arról is, hogy mit takar az újszövetségi papság fogalma.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 2. negyedév

A kegyelem ruhái - az öltözettel kapcsolatos jelképek a Bibliában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: