AZ ELSŐ IDŐKBEN

Fussuk át gyorsan Mózes első könyve első két fejezetét! Próbáljuk meg elképzelni, hogy is nézhetett ki a Teremtő kezéből frissen kikerült föld, amikor még nem ejtett foltot rajta a bűn! Mi mindenben különbözik mai világunk a kezdeti állapotoktól?

Isten olyan környezetbe helyezte Ádámot és Évát, amit távolról sem tudunk elképzelni – káprázatos otthon, lélegzetelállító kerttel, ahol hűséges barátaikként éltek a különféle állatok. Őseink kedvüket lelték a lenyűgöző látványban, az illatos virágokban, a madarakban és egyéb állatokban. Örömmel töltötte el őket Isten szeretete és az egymás iránti szeretet. Nem kívántak többet, nem nélkülöztek semmit. A kertet gondozták, ahogy meghagyta nekik Alkotójuk. Ádám és Éva minden bizonnyal várta a Teremtő látogatásait, ilyenkor együtt sétáltak a kertben és társalogtak vele. Biztosak voltak az Úr szeretetében, és bennük is naponként erősödött a szeretet Isten iránt.

Ádám és Éva Istennel való kapcsolata napi találkozásaik közben szilárdult, erősödött. Olyan világban éltek, amelyben nem volt bűn, romlás vagy pusztulás, amit a bűn mindig magával hoz. Hogyan juthatunk el ilyen kapcsolatra a Teremtőnkkel itt, a bűn által megmérgezett világban? Lásd Mt 6:25-34; Lk 21:36; Jn 17:3; 2Tim 3:16-17!

Ádám és Éva szemtől szembe láthatta az Urat, de nekünk már nincs meg ez a kiváltságunk. Az viszont számunkra is lehetséges, hogy állandó kapcsolatban álljunk Ádám és Éva Istenével. Ugyan a bűn közénk állt, ám Jézus eltörhetetlen kapoccsal kötötte össze a mennyet a földdel. Így nekünk is lehet szoros, meghitt kapcsolatunk a Teremtővel.

Mennyire szoros és meghitt a viszonyunk Istennel? Miközben a választ fontolgatjuk, kérdezzük meg azt is magunktól, hogy mit teszünk a kapcsolat ápolásáért? Mi minden gyengíti a viszonyunkat? Milyen döntéseket kell meghoznunk azért, hogy jobban kötődjünk az Úrhoz?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 2. negyedév

A kegyelem ruhái - az öltözettel kapcsolatos jelképek a Bibliában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: