A RUHA TESZI AZ EMBERT

Egy novella arról szól, hogy két piti bűnöző rablást tervezett. Elhatározták, az egyikük rendőrruhában megáll a kiszemelt épület előtt, hogy senki ne gyanakodjon, amíg a másik kereket old a zsákmánnyal. A történet végén azonban a rendőrruhás rabló elfogta a társát. Rendőrnek öltözött, majd kezdett akként is viselkedni.

Ez a történet a témánkkal kapcsolatos pontra irányítja a figyelmet. Igen, ha hiszünk, betakar Krisztus igazsága, amit igazsága palástjának is nevezünk. Újjászülettünk, és már új életet élünk Krisztusban. Nem kérdéses tehát, hogy életünk is összhangban lesz az öltözetünkkel.

Krisztus igazságának palástját elfogadva elkötelezzük magunkat, hogy engedjük az Úrnak kialakítani bennünk saját jellemtulajdonságait. Egészen megigazulunk kegyelem által, ami egy pillanat műve, és erőt is kapunk, hogy idővel alkalmazkodni tudjunk, és ez egy élet alatt belénk rögződik. Mi többet kérhetnénk még? „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít” (Fil 4:13) – bizonyosan vonatkozik ez a törvény betartásához kellő erőre.

Pál apostol szerint milyen legyen az életünk, miután Jézus igazsága betakar, „felöltöztet” (Róm 6:1-13)?

Pál világosan kifejti, hogy milyen gyökeres, az életet maradéktalanul megváltoztató hatása van annak, ha az ember „megfeszíttetett” Jézussal. Figyeljük meg az élet és a halál képét! Nem létezik félút. A szennyes ruhába öltözött régi énünk meghalt, és új ember született, akit Jézus igazsága takar be. Ez az igazság azért nyilvánul meg, hogy most már „mi is új életben járjunk.” Az új élet azt jelenti, hogy a bűnnek már nem kell uralkodnia rajtunk. Számtalan ígéretet kaptunk a győzelemre, a kérdés csak az, hogy igényt tartunk-e rájuk.

Az életünk mely területein látszik meg az Istennel szerzett tapasztalat? Hol kell többet küzdenünk? Hogyan tudjuk naponta eldönteni, hogy meghalunk énünknek és a Krisztusban nyerhető új életet éljük?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 2. negyedév

A kegyelem ruhái - az öltözettel kapcsolatos jelképek a Bibliában

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: