ISTEN AJÁNDÉKAI A TERMÉSZETBEN

A természet világa Isten létezése mellett hatalmáról is tanúskodik. Sajnos azonban az emberek (Sátán ösztönzésére) elfordultak az élő Istentől, és a Teremtő helyett a teremtett dolgokat kezdték imádni, amint Pál apostol is megfogalmazta (lásd Róm 1:19-25).

Jer 10:12-13 verseiben milyen képet láthatunk Isten teremtő hatalmáról és a természeti jelenségekben való szerepéről? Mit tudhatunk meg Isten jelleméről a világot szemlélve?

Tudjuk jól, a természet időnként ellenünk fordul, rettegést keltve a földrengésekkel, vulkánkitörésekkel, áradásokkal stb. Hogy miért, mikor és hol sújtanak ilyen katasztrófák? Nos, e kérdésekre most nem találjuk a választ. Amit viszont tudunk, hogy Jób könyvének első néhány fejezete utal az Isten és Sátán közötti nagy küzdelem valóságos voltára. Sátán is képes felhasználni a természeti erőket gonosz szándékai véghezvitelére. Ám e rettentő csapások ellenére Isten jósága még mindig megmutatkozik a természet világában.

Olvassuk el Zsolt 19:2-7 verseit, majd fogalmazzuk meg saját szavainkkal a fő mondanivalóját!

A természet világát hagyományosan Isten második nagy könyvének tekintjük. Ha alázattal és a Szentlélek befolyására nyitottan figyeljük, tanulmányozzuk, akkor elmélyül Isten iránti hitünk és bizalmunk, valamint még jobban megértjük az Úr szeretetét. Ez kimondottan vigasztaló lehet szellemi és lelki téren egyaránt. Előfordulhat, hogy amikor semmi más nem segít, a természet szépsége – beleértve mindazt, amit Istenről megtudhatunk belőle – megvigasztal, reménnyel tölt el.

Mit válaszolnánk, ha valaki a szökőárakra, földrengésekre, éhínségekre és hasonló csapásokra utalna, amikor éppen Isten jóságát próbáljuk bemutatni a természet világa által? E természeti katasztrófák valósága milyen határok közé szorítja azt, amit a természet bemutathat Istenről?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 1. negyedév

Jézus sírt - a Biblia és az emberi érzelmek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: