A természet világa az egészség forrása

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: 1Mózes 1:27 – 2:25; 3; Jeremiás 10:12-13;

Zsoltár 19:2-8; Zsoltár 104; Máté 6:25-34

„Az egek beszélik Isten dicsőségét, és kezeinek munkáját hirdeti az égboltozat. Nap napnak mond beszédet; éj éjnek ad jelentést" (Zsolt 19:2-3).

Isten a saját képére teremtette Ádámot és Évát. Mi lehetne ennél tökéletesebb örökség? Az Éden kertjében helyezte el őket. Létezhet ennél tökéletesebb környezet? Örökségüket és a környezetüket is olyan egyensúlyban tartotta, ami a tökéletes fizikai és lelki egészség, ill. annak megőrzése szempontjából a legjobb.

Sajnos azonban a bűn mindent tönkretett, és már a második generáció idejére megfertőzte a földet az irigység, a gyűlölet és az erőszak. A természet világa sem kerülhette el ennek azonnali következményeit, és amikor a bűn már elviselhetetlenné vált, az özönvíz gyökeresen megváltoztatta a bolygó képét. Ám a természetben még mindig sok jóság és szépség található. A föld erőforrásai továbbra is biztosítják alapvető szükségleteinket. Örömünkhöz, boldogságunkhoz és jólétünkhöz hozzájárul a természet, némiképp ellensúlyozva a bűn okozta bajokat.

Az időnként bekövetkező iszonyatos, emberéleteket követelő katasztrófák ellenére a természet világa ma is fizikai és lelki egészségünk forrása lehet. Általa egyre közelebb kerülhetünk Teremtőnkhöz, akitől minden jó ered: „Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék felülről való, és a világosságok Atyjától száll alá" (Jak 1:17).


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2011. 1. negyedév

Jézus sírt - a Biblia és az emberi érzelmek

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: