Felfrissülés és megnyugvás

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: 1Mózes 2:15; 2Mózes 20:8-11; 23:12;

Máté 11:28-30; Márk 2:27; 6:30-32

„Ő pedig monda nékik: Jertek el csupán ti magatok valamely puszta helyre és pihenjetek meg egy kevéssé. Mert sokan valának a járó-kelők, és még evésre sem volt alkalmas idejök" (Mk 6:31).

A Loma Linda Egyetem egyik tehetséges fiatal orvostanhallgatója teljesen kimerültnek érezte magát. Rendszeresen hajnali négykor kelt, éjfélig dolgozott, óriási erőfeszítéseket téve igyekezett lépést tartani a követelményekkel, sajnos minden látható eredmény nélkül. A lemaradása egyre csak nőtt.

„Kétségbeesésében professzorához fordult segítségért, aki tapasztalt ember lévén azt tanácsolta Tomnak, hogy mindenféleképpen aludjon legalább 7 órát éjszakánként, és emellett végezzen napi félóra intenzív testmozgást. Tom kétkedve hallgatta professzora szavait… viszont, még ha fenntartásokkal is, de adott egy esélyt a javaslatnak. Végtére is, ekkora lemaradással már nem volt vesztenivalója. Legnagyobb meglepetésére a jegyei alig két hét alatt javulni kezdtek, és a tanév végére az osztály első harmadába küzdötte fel magát. Végül időben, sikeresen befejezte orvosi tanulmányait" ( I'm So Tired. Hardinge Lifestyle Series. Loma Linda, 1988, Loma Linda University School of Health. 3–5. o.).

Sokan járunk hasonló cipőben, mint Tom. Fizikai, szellemi és lelki egészségünk szempontjából, valamint az emberi kapcsolatainkat illetően azonban egyaránt fontos, hogy eleget pihenjünk úgy naponta, mint hetente.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: