A BŰN ÁLTAL KIVÁLTOTT KÖRNYEZETI VÁLTOZÁSOK

Mikor szembesült Ádám és Éva először a tiltott gyümölcs elfogyasztásának következményeivel (1Móz 3:7, 17-19)?

Komoly következményei lettek annak, hogy Ádám és Éva életébe belépett a bűn. Először is, ahogy Ellen White írja, eltűnt testükről a fényruha. Megváltozott az őket körülvevő környezet. Változás állt be a növényvilágban is. Tüskék és tövisek nőttek, a talaj megkeményedett, attól kezdve már nem könnyű megművelni. A legrosszabb azonban a halál, ami ez idáig nem létezett.

Az addig örömforrásként szolgáló gyönyörű környezet egy csapásra más arcot öltött, aminek következtében az embernek új dolgokkal kellett megbirkóznia, olyanokkal, amelyek az idő múlásával, az egymást követő nemzedékek életében egyre rosszabbá váltak. Az ember saját hasznát és dicsőségét keresve elkezdte a föld erőforrásainak kizsigerelését.

Mit állapíthatunk meg 1Kir 10:14-22 verseinek leírását olvasva, hogy idővel hogyan tekintettek az emberek a teremtett világra?

Az emberek minden korban szembesültek a folyamatos romlással, vagyonuk vesztésével, majd a halállal, így mindezeket már az életciklus természetes részeinek tartjuk. Kezdetben azonban ez másként volt, Isten nem így tervezte. Ahelyett, hogy az ember a föld sáfára lenne, kifosztja kincseit. A telhetetlen emberek mindent maguknak akarnak, amit csak meg tudnak szerezni, és nem törődnek a következményekkel.

A levegő és a víz szennyeződése, a talaj megfertőződése, a rettenetes új betegségek megjelenése egyformán arra mutat, hogy földünk elöregszik, és egyre nagyobb szüksége van a megújulásra. Mind több és több a fejlődő ország, a fejlett országok pedig az életszínvonal fenntartására törekszenek. Az ezzel járó környezeti károk miatt az emberiségnek valószínűleg óriási egészségügyi problémákkal kell majd megküzdenie.

Évekkel ezelőtt egy politikus valahogy így fogalmazott: „Nem kell aggódnunk a környezetszennyeződés miatt, hiszen Jézus hamarosan visszajön!" Mit mondhatunk az efféle érvelésről? Hogyan felelhetnénk neki?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: