TOVÁBBI TANULMÁNYOZÁSRA:

„Mindenki elnyerheti a mennyet és elkerülheti a poklot. Az angyali seregek készen állnak, hogy a megpróbált és megkísértett lélek segítségére jöjjenek. A végtelen Isten Fia kiállta a próbát értünk. A Kálvária keresztje mindenki számára világosan látható. Amikor elhangzik az ítélet, és az elveszettek átadatnak, hogy elszenvedjék Isten iránti tiszteletlenségük és engedetlenségük büntetését, senkinek nem lesz mentsége. Senkire nézve nem szükségszerű, hogy elvesszen. Mindenki maga dönti el, hogy fejedelméül Krisztust vagy Sátánt választja" (i. m. 89. o.).

„Isten nem kényszeríti az embert, hogy hagyjon fel a hitetlenséggel. Előttük áll a világosság és a sötétség, az igazság és a tévelygés. Maguknak kell eldönteniük, mit fogadnak el. Az emberi értelemnek megadatott a képesség, hogy különbséget tegyen jó és rossz között. Isten terve szerint az embernek nem indulatai alapján kell döntenie, hanem a bizonyítékok súlya szerint: vessen össze gondosan írást írással" (Ellen G. White: Jézus élete. Budapest, 1989, Advent Kiadó. 386. o.).

„Legyetek tehát éberek és szüntelen könyörögjetek" (Lk 21:36).

BESZÉLGESSÜNK RÓLA!

1. Beszélgessünk a „szabadság" kérdésköréről! Mit jelent a szabadság? Vajon szabad volna az az ember, aki úgy dönt, hogy valaminek a rabja lesz? Mennyire vagyunk szabadok? Milyen korlátai vannak a szabadságnak? Mikor lehet rossz a szabadság?

2. Gondolkozzunk el az alkohol káros hatásairól! Hány életet tönkretett már az ital! Ha ezzel szembe is állítjuk úgynevezett „előnyeit", akkor sem mondható bölcs dolognak kipróbálni. Mivel tudjuk ezt alátámasztani?

3. Az emberek egy része szerető keresztény családba született, ahol szülei gondoskodtak róluk, megismertették velük Jézust és a kegyelmet. Másokat a szüleik bántalmaztak, nem törődtek velük, és még ha beszéltek is nekik Jézusról, az életükkel egyáltalán nem mutatták be Krisztust. Tetteik alapján e szülők inkább Sátán eszközei voltak, mintsem Krisztuséi. Minek a reményét tárja e második csoport tagjai elé az evangélium? Milyen ígéretekre hívhatjuk fel az emberek figyelmét?

4. Vannak, akik iszonyatos körülmények között jöttek a világra, amelyeknek következményei bizonyos mértékig egész életükben kísértik őket. Mégis, akivel ilyesmi történt, miért ne azzal töltse élete hátralévő idejét, hogy a szüleit, a neveltetésbeli hiányosságait okolja minden bajáért? Isten kegyelme által hogyan tanulhatunk meg túllépni a múlton?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: