Ima és bibliaolvasás

„Ne feledkezzünk el a csendes imádságról és Isten Igéjének tanulmányozásáról! Ezeket a fegyvereket használhatjuk az ellen, aki mindenáron hátráltatni akar a menny felé vezető úton. Ha egyszer elfeledkezünk az imáról és a Biblia olvasásáról, legközelebb ez még könnyebben megesik. A Lélek késztetésének való első ellenállást továbbiak követhetik, így keményedik meg a szív és a lelkiismeret.

Másik oldalról viszont, a kísértéssel szembeni minden ellenállás megkönnyíti a további ellenállást. Minden önmegtagadás könnyebbé teszi a következő önmegtagadást. Minden elért győzelem újabb győzelem útját készíti elő. Minden egyes kísértéssel szembeni ellenállás, önmegtagadás és bűn feletti győzelem az örök életre elvetett magnak bizonyul. Minden önzetlen tett új erőt ad lelki életünknek. Nem próbálhatunk meg Krisztushoz hasonlóvá válni anélkül, hogy egyre nemesebbé, igazabbá ne válnánk.

Az Úr számon tart minden erőfeszítést, amit az ideális szint eléréséért teszünk. Ha hibát követünk el, ha bűnbe esünk, ne gondoljuk, hogy nem imádkozhatunk; hogy nem vagyunk méltóak az Úrhoz fordulni. 'Én fiacskáim, ezeket azért írom néktek, hogy ne vétkezzetek. És ha valaki vétkezik, van Szószólónk az Atyánál, az igaz Jézus Krisztus' (1Jn 2:1). Jézus tárt karokkal várja a tékozlót. Menjünk hozzá, valljuk meg neki hibáinkat, kudarcainkat! Kérjünk tőle új erőt! Ő soha nem okoz csalódást, nem él vissza a bizalmunkkal.

Mindenképpen számítanunk kell megpróbáltatásokra. Az Úr minden durvaságot lecsiszol jellemünkről. Ne panaszkodjunk, hiszen ezzel csak nehezebbé tesszük a próbát. Tiszteljük azzal Istent, hogy jó szívvel meghajlunk előtte. Viseljük türelemmel a terheket! Még ha el is kell szenvednünk valamit, Isten szeretetét akkor is őrizzük meg a szívünkben" (Ellen G. White: Lift Him Up. 299. o.)!

2010. 2. negyedév

Egészség és gyógyulás

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: