„KERESSÉTEK ELŐSZÖR ISTENNEK ORSZÁGÁT"

Sokkal többször könyörgünk azért, amit kapni szeretnénk, mint azért, hogy olyanná váljunk, amilyenné kellene. Gondoljunk csak saját, illetve testvéreink imáira! Kéréseink minden bizonnyal megalapozottak. Ezzel együtt mégis a „mit kaphatnék", vagy a „mivé válhatnék" kategóriába sorolhatnánk-e imáink többségét? Hogyan értékelhetjük ezt az irányzatot annak fényében, amit Jézus az alábbi idézetben mond?

„Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek" (Mt 6:33). Mit ért Jézus azon, hogy keressük „először" Isten országát? Miért kell Isten országát keresnünk először? Mt 16:26

Tulajdonképpen mi Isten országa? Hogyan világít erre rá Róm 14:7 verse?

Az igazság, a béke és az öröm mind a Lélek gyümölcse, ezért minden mást megelőzve először a Lélek gyümölcsét kellene keresnünk. Tegyük fel, hogy megkapunk mindent, amit a világ kínál, de végül mire megyünk vele, ha nincs bennünk igazság, béke és öröm?

„Jézusnak tehát nem számít a testi és anyagi jólétem?" – kérdezhetné valaki. Hogyan válaszolhatunk erre a kérdésre Krisztus parancsának fényében, miszerint a Lélek gyümölcsét a fizikai és anyagi szükségletek elé kell helyezni?

Egy aggódó édesanya arra kérte lelkészét, hogy imádkozzon a hittől eltávolodott fiáért, aki elveszítette a munkáját: „Imádkozz, kérlek, hogy találjon munkát!" Az aggódó édesanya először Isten országát és az Ő igazságát kereste-e a fia számára? Ha fejben tartotta volna, hogy a keresztény életben nem az a legfontosabb, amit kaphatunk, hanem az, amivé válhatunk, mit kért volna először fia számára?

Ne csak imáinkra gondoljunk most, hanem általában véve egész életünkre! Mi a legfontosabb számunkra: megszerezni azt, amire vágyunk, vagy azzá válni, amivé Isten akar bennünket formálni? Mit árul el válaszunk életünk fontossági sorrendjéről?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: