AZ IGAZSÁG SZÜKSÉGESSÉGE

„Azt tartjuk tehát, hogy az ember hit által igazul meg, a törvény cselekedetei nélkül" (Róm 3:28). „Mert az Úr igaz; igazságot szeret, az igazak látják az ő orcáját" (Zsolt 11:7). „Utálat az Úrnál az istentelennek úta; azt pedig, aki követi az igazságot, szereti" (Péld 15:9). „Aki a mi bűneinket maga vitte fel testében a fára, hogy a bűnöknek meghalván, az igazságnak éljünk: akinek sebeivel gyógyultatok meg" (1Pt 2:24). „Hogy a törvénynek igazsága beteljesüljön bennünk, kik nem test szerint járunk, hanem Lélek szerint" (Róm 8:4). „Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek" (Mt 6:33). „Ha tudjátok, hogy ő igaz, tudjátok, hogy aki az igazságot cselekszi, az mind tőle született" (1Jn 2:29).

A fent idézett bibliaszövegek alapján válaszoljunk a következő kérdésekre!

Hogyan igazulhatunk meg, ha a törvény által nem lehetséges?

Isten gyűlöli a bűnt, de szereti a bűnösöket. Milyen téves következtetéseket nem szabad ebből levonnunk?

Mit jelent az, „hogy a törvénynek igazsága beteljesüljön bennünk"? Lehet-e olyan jól megtartani a törvényt, hogy be is töltsük azt? Vagy talán valami másra gondolt Pál? Ha igen, akkor mire?

Hogyan kell megváltoznia életünknek, ha először Isten országát és az Ő igazságát keressük?

Mit jelent „igazságot cselekedni"? Lehetünk igazak anélkül, hogy igazságot cselekednénk? Válaszunkat indokoljuk is meg!


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: