A HŰSÉG PÉLDÁI (Zsidók 11)

1) 2) 3)

A zsidókhoz írt levél 11. fejezete olyan bibliai hősökről ír, akiknek hűsége példaértékű. Tetszés szerint válasszunk ki közülük hármat, és írjuk le, melyik cselekedetükkel bizonyították Isten iránti hűségüket még küzdelmek, megpróbáltatások és kísértések közepette is! Milyen nehézségekkel kellett közben szembenézniük? A különbségek ellenére miért vonatkoznak a 11. fejezet alapelvei a mai kor emberére éppen úgy, mint a régi hithősökre?

Gondoljunk csak arra, hogy egyikük-másikuk milyen könnyen elcsüggedhetett volna! Mit érezhetett József a börtönben? Mire gondolhatott Sára, miközben egyre csak várta a megígért gyermeket? Mi játszódhatott le Mózes szívében, amikor választania kellett a birodalom minden gazdagsága és „az Isten népével való együttnyomorgás" (25. vers) között? Időnként úgy tekintünk rájuk, mint valami földöntúli, emberfölötti hősökre, pedig pontosan olyan hús-vér emberek voltak, mint mi: tele bűnös hajlammal, kérdésekkel és félelmekkel, a bukás lehetőségével. Azonban gyengeségeik és hibáik ellenére hűségesnek bizonyultak. A hitről nemcsak beszéltek, hanem aszerint is éltek, ezért Isten rendkívüli dolgok elvégzésére használhatta fel őket.

Milyen nehézségekkel szembesülünk, miközben hűségre törekszünk? Soroljuk ezeket két csoportba! 1) Mi az, ami ellen semmit nem tehetünk? 2) Melyek azok a dolgok, amelyeket életünkből eltávolíthatunk?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: