A Lélek gyümölcse: hűség

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: Máté 25:1-13; Lukács 16:10;

1Thesszalonika 5:23-24; 2Timóteus 3:1-5; Zsidók 11

„A jótéteményben pedig meg ne restüljünk, mert a maga idejében aratunk, ha el nem lankadunk" (Gal 6:9).

A hűséget, mint a Lélek gyümölcsét lehet ragaszkodásnak is nevezni. Jelent állhatatosságot, a kitűzött célokhoz való tántoríthatatlan, lankadatlan kitartást, főként nehézségek idején. Szinonimái a lojalitás, ami megingathatatlan hűségre utal; az állandóság, ami a bizonytalanság ellentéte; a rendíthetetlenség, ami az elvek és célok melletti határozott kitartás; az eltökéltség, ami sziklaszilárd elhatározást jelent.

A „hit" és a „hűség" két olyan fogalom, amely bár közeli kapcsolatban áll egymással, jelentésük mégsem ugyanaz. A hit az a meghatározhatatlan erő, Isten ajándéka, ami által bizonyosak lehetünk a még láthatatlan valósága felől. „A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyőződés" (Zsid 11:1). A hűség viszont a hit rejtett, belső rendszerének megnyilvánulása. Ha hiszünk Istenben, cselekedeteink Isten iránti hűségről tanúskodnak. Hűségünkkel hitünkről teszünk bizonyságot. A hűség cselekedetei, mint kötelék fogják össze a hitet az erkölcs szabályaival.


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: