A Lélek gyümölcse: békesség

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: Máté 8:23-27; 11:28-29; Róma 5:1-11;

12:9-21; Zsidók 12:14; Kolossé 3:13-15

„Békességet hagyok néktek; az én békességemet adom néktek: nem úgy adom én néktek, amint a világ adja. Ne nyugtalankodjék a ti szívetek, se ne féljen" (Jn 14:27)!

Pál, a béke bajnoka arra kéri a hívőket, hogy igyekezzenek „megtartani a Lélek egységét a békességnek kötelében" (Ef 4:3). Az „igyekezvén" szó a görög nyelvben határozott és sürgető cselekvésre buzdít, nem ad helyt passzivitásnak, visszautasítja a „majd meglátjuk" hozzáállást. Tegyünk határozott lépéseket, ne hagyjuk, hogy a körülmények sodorjanak magukkal! Ha otthon civakodunk, a gyülekezetben pártoskodunk, ha nem szeretjük, és nem tiszteljük a másikat, azzal visszautasítjuk Isten békéjét, amit Jézus Krisztus alapozott meg a kereszten.

Ellentmondásosan hangzik, hogy a békéért meg kell harcolni. Eleanor Roosevelt az Amerika hangja című rádióadásban egyszer azt mondta: „A békéről beszélni kevés; hinni is kell benne, de nem elég csak hinni benne, tenni is kell érte!" A béke, amit győzelmével Krisztus kivívott számunkra, erőfeszítést, kemény munkát és állandó önvizsgálatot követel.

Heti tanulmányozásunk során tegyük fel magunkban a kérdést: Jézus a kereszten békét szerzett számomra, de vajon tudok-e élni vele? Hogyan működhetek együtt a Szentlélekkel, amikor Isten békességét akarja behozni mindennapjaimba?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: