A SZERETET CSELEKEDETEI (1Korintus 13:4-8)

„A szeretet hosszútűrő, kegyes… nem rójja fel a gonoszt… együtt örül az igazsággal; mindent elfedez, mindent hiszen, mindent remél, mindent eltűr. A szeretet soha el nem fogy" (1Kor 13:4-8).

Elsőként értelmeznünk kell a szeretet fogalmát; az alkalmazás csak a következő lépés. Ne mondjuk ki könnyedén azt, hogy szeretünk; előbb alaposan vizsgáljuk meg az életünket, és nézzük meg, mennyire sikerül alkalmaznunk a bibliai szeretet alapelveit!

Olvassuk el 1Kor 13:4-8 igeszakaszát! Figyeljük meg a szeretet különböző oldalait, majd tegyük fel magunkban a kérdést: hogyan alkalmazhatom ezeket az alapelveket a saját otthonomban?

Kicsit gondolkodjunk el azon, milyen lenne az otthonunk, ha Isten kegyelme által következetesen gyakorolnánk az igaz szeretetre jellemző tulajdonságokat! Képzeljük csak el, mekkora áldás lehet olyan környezetben élni, ahol a családtagok egymást építik, erősítik! Talán másokat nem kényszeríthetünk, de mi magunk megpróbálhatunk a szeretet alapelvei szerint élni, és megláthatjuk, milyen erős hatása lehet ennek a környezetünkre. A szeretet ellen nincs mit mondani, mert a teremtés egészében az a leghatalmasabb erő. Az emberek vitathatják hitünk alapelveit, bírálhatják életstílusunkat, hitünket és vallásunkat, akármit, de vajon milyen érvet hozhatnának fel a feltétel nélküli szeretet ellen, ami Jézust jellemezte, és amit kegyelme által mi is bemutathatunk?

A bibliai szeretet tulajdonságai közül melyiket a legnehezebb megvalósítanunk az életünkben? Mit tehetünk Isten kegyelme által azért, hogy minden erőnket latba vetve mind jobban ápoljuk magunkban ezt a jellemvonást? Miért szükséges ez?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: