Idézet Kempis Tamástól

Ha igazán ismered Krisztust, gazdag vagy, ez mindenre elég. Ő megad mindent, amire szükséged van, tehát nem kell hiányában másokra számítanod. Az emberek megváltoznak és gyengék, nem számíthatsz rájuk. Aki ma támogat, holnap ellened fordulhat, olyan könnyen változik, mint a szél. Krisztus azonban örökké hűséges.

Teljes bizalmadat Istenbe vesd! Tisztelettel szeresd! Ő majd odafigyel rád. „Mert nincsen itt maradandó városunk, hanem a jövendőt keressük" (Zsid 13:14). Bárhol is legyél, idegen és vándor maradsz. Addig nem is nyugodhatsz meg igazán, amíg belülről Krisztushoz nem kapcsolódsz. Miért keresed itt, hol is pihenhetsz meg? Nem ez az otthonod, hanem a menny az! Itt minden csak ideig-óráig tart, ami alól te sem lehetsz kivétel.

Ha segítségre van szükséged ahhoz, hogy nemes, mennyei dolgokról tudj elmélkedni, gondolj arra, hogy milyen készségesen vállalta Krisztus a kereszthalált! Időzz el szent sebeinél! Így komoly vigasztalást lelsz a nehézségek között, és ez segít kihúzni a fullánkot minden bajból, amit a világ utadba küld. Krisztus is úgy élt a földön, mint te. Megvetették, elutasították, még a legjobb barátai is elhagyták, amikor nagy bajban volt.

Krisztus vállalta a szenvedést – te mernél panaszkodni? Krisztusnak voltak ellenségei, voltak, akik elpártoltak tőle – te mégis azt várnád, hogy mindenki a barátod legyen, és jót tegyen veled…?

Ha képes vagy a dolgokat helyesen értékelni, nem az emberek elmondása szerint, akkor bölcs vagy, és Isten a tanítód.

Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: