Mózes és Áron bűne

SZOMBAT DÉLUTÁN

E heti tanulmányunk: 4Mózes 20–21; János 3:14-15; Jakab 4:4-15

„Menj fel a Piszga tetejére, és emeld fel a te szemeidet napnyugat felé és észak felé, dél felé és napkelet felé, és nézz szét a te szemeiddel, mert nem mégy át ezen a Jordánon" (5Móz 3:27).

Sokévi vándorlás után Izráel végül elérkezett Kádés-Barneába, az Ígéret Földjének déli határához. Miután oly sok mindenen keresztülmentek – az Úr kemény leckéket adott nekik, és súlyos büntetéseket kellett elszenvedniük azoknak, akik nyíltan fellázadtak ellene –, az ember azt gondolná, a nép végre-valahára készen állt arra, hogy Isten a lehető legjobban fel tudja használni őket. Amint ismeretes, nem egészen így történt.

Ezen a héten tanulmányunk tárgya a Biblia legfontosabb, és mindent átható tanítása: Isten kegyelme és irgalma, ami népének hűtlensége, bűne és hálátlansága dacára is megmutatkozott. Az Édenben élő Ádámtól és Évától kezdve egészen a mai kor laodiceai egyházáig azt láthatjuk, hogy Isten kegyelemmel és irgalommal bánik azokkal, akik többnyire nem igényelték a győzelemre, hitre és szentségre vonatkozó ígéreteit.

Ugyanakkor azt is láthatjuk, hogy az Úr milyen készségesen megbocsát azoknak, akik megbotlanak és elesnek, még olyanoknak is, akiktől többet lehetett volna várni. Láthatjuk ezt Mózes esetében is, aki gyengesége, türelmetlensége, sőt talán önhittsége egy pillanatában szem elől tévesztette Istent, aki oly sokat tett már érte. Tehát ha Mózes elbukott, mit várhatunk önmagunktól?


Ehhez a tanulmányhoz nem található hanganyag!
Feliratkozás

Ha szeretnéd a Bibliatanulmányokkal kapcsolatos beszélgetéseket heti rendszerességgel videó e-mail formájában megkapni, akkor iratkozz fel az alábbi űrlap segítségével!

Név:
E-mail cím: